Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mykoob Latvia iegūst godalgotu vietu tehnoloģiju ideju konkursā Vīnē

_Mykoob_ Latvia valdes loceklis Ģirts Ļaudaks un viens no projekta autoriem uzskata, ka iekļūšana finālā šajā jauno tehnoloģiju ideju konkursā paver iespējas popularizēt Mykoob projektu un piesaistīt jaunus tā lietotājus ārpus Latvijas robežām. "Tā ir iespēja uzturēties Silīcija ielejā, piesaistīt investorus un partnerus, veidot kontaktus ar citiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kā arī vest jau konkrētas pārrunas ar potenciālajiem klientiem.

Tā, piemēram, jau šobrīd esam saņēmuši no vienas no top-50 prestižākajām skolām ASV piedāvājumu izstrādāt viņiem šo sistēmu. Tas ir labs sākums, lai Latvijas vārds tehnoloģiju jomā izskanētu ārpus Latvijas."

Mykoob Latvia starptautiskajā tehnoloģiju ideju konkursā Startup Week 2011 Vīnē ieguvusi otro vietu par mācību sociālā tīkla projektu Mykoob un plāno izmantot iegūto balvu, lai dotos uz augsto tehnoloģiju meku Silīcija ieleju (ASV) jau nākamā gada sākumā - februārī. Pēc konkursa par projekta ieviešanu mācību vidē jau interesi izrādījusi viena no top-50 skolām ASV.

No Latvijas uzņēmumiem Mykoob ir pirmais tehnoloģiju projekts, kas 500 Eiropas uzņēmumu konkurencē ieguvis tik augstu novērtējumu starptautiskajā konkursā Startup Week. Uzņēmumam tā būs iespēja praktizēties un gūt labus kontaktus, kas palīdzēs radīt jaunas idejas un paplašināt biznesu. 

Katrs no trim konkursa finālistiem iegūst savu patronu – Mykoob padomdevējs būs Paskāls Finete, kas ir Mozilla viens no direktoriem.


Izstrādātā Mykoob sistēma atšķiras no līdzīgām pasaulē, jo ir vienkārša un funkcionāla lietošanā, tai nav nepieciešama laikietilpīga un uz īpašām zināšanām orientēta administrēšana un tā ir veidota kā sociālais tīkls ar tam atbilstošām lietošanas priekšrocībām. 

Šobrīd mācību sociālais tīkls Mykoob jau otro mācību gadu veiksmīgi darbojas Latvijas skolās.

Mykoob (www.mykoob.lv) ir bezmaksas mācību sociālais tīkls, kas nodrošina informācijas apmaiņu starp skolu, vecākiem un skolniekiem. Tas ir gan skolu administrēšanas rīks, gan komunikācijas platforma. Tā ir virtuāla vide, kur vecāki var kontaktēties ar skolotājiem, iegūt informāciju par ikdienas procesiem, piemēram, stundu sarakstu, uzdoto, kā arī sekot līdzi bērna sekmēm un kavējumiem, citiem vārdiem sakot – interneta vidē iegūt visu to pašu informāciju, ko iepriekš papīra formātā un vēl daudz vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko