Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nokia Music - bezmaksas mūzikas serviss

Jaunajos Windows Phone tālruņos Lumia 800 un Lumia 710, Nokia ir iekļāvusi mūzikas servisu, kas sniedz lietotājiem neierobežotas iespējas klausīties mūziku. Kas tur īpašs? Mūzika mums vairs nav jākopē tālrunī vai jāpērk, mums vienkārši tiek sniegta iespēja klausīties to ko mēs vēlamies, bez maksas. Protams, arī bez tiesībām šo mūziku paturēt savā īpašumā vai pārkopēt citur. Taču brīdī, kad tavā priekšā ir viss, ko vēlies, cik vien ilgi vēlies, nepieciešamība mūziku kopēt un glabāt izzūd pati no sevis.

Protams, ir nepieciešams interneta pieslēgums, jo tas nodrošina ātrāko iespēju saņemt gaidīto. Kā tad es varēšu klausīties, ko vēlos, ja, piemēram, pārvietojoties pa ielu, man šāds pieslēgums nebūs pieejams? Nokia piedāvā lejuplādēt dziesmas, ko klausīties līdz pat 3,5 stundu spēlēšanas apjomā, lai, kamēr, mums interneta pieslēgums nav, dziesmas skanētu. Uzreiz gan jāpiezīmē, ka izkopēt tās nebūs iespējams.

Lietotājam tiek piedāvāts izvēlēties "mana mūzika", "mix radio", "mp3 veikals", vai "gigs", kas parādīs visus koncertus, kas atrodami tuvākajā apkārtnē. Mēs varam izvēlēties iegādāties biļetes uz koncertu (aizvedīs uz biļešu tirdzniecības servisa mājas lapu), piezvanīt vai parādīt kartē, kur atrodas koncertzāle. Koncerta notikumu var "piespraust" pamata ekrānam kā atgādinājumu. "Mana mūzika" atskaņos lietotāja īpašumā esošo, tālrunī iekopēto mūziku. Protams, maz ticams, ka vismaz sākumā "gigs" serviss labi funkcionēs Latvijā, taču Biļešu Serviss vai, piemēram, Biļešu paradīze varētu izrādīt iniciatīvu un meklēt sadarbības iespējas.

Bezmaksas mūzikas serviss izpaužas kā "mix radio", kas ļauj atskaņot izvēlēta stila mūziku, piemēram, "Dance", "Jazz", klasisko mūziku. Tālrunis izveidos personalizētu dziesmu plūsmu, kuru nepieciešamības gadījumā var arī saglabāt tālrunī, lai klausītos vēlāk, kad interneta pieslēgums nav pieejams. Interesanta ir "Create" cilne, kas izveidos mūzikas plūsmu, balstoties uz kādiem konkrētiem izpildītājiem. Savukārt cilne "personalize" uzrāda procentus mūzikas stiliem, balstoties uz iepriekš atskaņoto vai arī veiks manā īpašumā esošās mūzikas uzskaiti, veidojot tieši mana stila profilu, kas vēlāk noderēs klausoties plūsmoto mūziku.

Lietotājs var izvēlēties izpildītāju vai mūzikas stilu un Nokia Music algoritmi sagatavos tā saucamo "playlist" un mūzika skanēs AAC kodējuma kvalitātē. Tāpat lietotājs var sameklēt konkrētu dziesmu vai albumu, lai veidotu savas gaumes audio plūsmu. Protams, rodas loģisks jautājums, vai šāds serviss jau tiks iekļauts pēc noklusējuma tālruņu modeļos, kurus ir paredzēts pārdot Latvijas teritorijā. No otras puses, jau šobrīd tālruņiem ir pieejamas dažādas aplikācijas, kas sniedz iespēju atskaņot mūziku bez iespējas to saglabāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko