Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nokia nāk klajā ar 41 MP fototelefonu (video)

Vairumā gadījumu, kad runājam par kameru mobilajā telefonā, iedomājamies 3 vai 5, augstākais 8 megapikseļu izšķirtspējas kameru. Šīgada MWC Nokia pārsteigusi visus, piesakot 808 PureView Symbian Belle telefonu ar 41 megapikseļu izšķirtspējas kameru.

Lai arī šāda milzu izšķirtspējas kamera nenozīmē, ka varēsim ar 808 PureView aizvietot savu Hasselblad H4D-40 vai kādu no Nikon vai Canon DSLR flagmaņiem, grozi, kā gribi, mobilajā telefonijā tas ir kaut kas neredzēts.

Protams, ka šādam milzīgam failam īsti saprātīga pielietojuma komunikāciju ierīcē nav, tāpēc Nokia inženieri rīkojušies viltīgi un apdomīgi – standarta režīmā 808 PureView fotografē 5 un 8 MP izšķirtspējā, katru pikseli veidojot no vairākiem matricas pikseļiem un tādējādi panākot ievērojamu attēla trokšņa samazinājumu. To, kā process notiek, detalizētāk apskatījis lieliskais digitālās fotogrāfijas portāls dpreview.

Ja tomēr vēlaties dzīvē apskatīties, ko nozīmē Nokia 808 PureView sneigtais attēls pilnā izšķirtspējā, iesaku lejupielādēt Engadget sagatavoto ZIP failu(nepilnu 32 MB lejupielāde). Skaidrs, ka telefonam, kura iebūvētās atmiņas ietilpība ir 16 GB, šāda foto režīma piekopšanai nepieciešama ne viena vien lielapjoma microSD karte.

Citādā aspektā Nokia 808 PureView ir viedtelefons ar Symbian Belle OS (4.0), 1,3 MHz vienkodola procesoru un 512 MB RAM. Ekrāna diagonāle 4 collas, izšķirtspēja –360 x 640 pikseļi. 41 MP kameras optika – f/2.4 Carl Zeiss piecu elementu objektīvs ar fokusa attālumu 26 (16:9 formātā) vai 28 mm (4:3), ja mērām 35mm ekvivalentā.

Lūdzu, mazs video:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko