Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Samsung Galaxy Camera apskats

Samsung Galaxy Camera

Sākumā es gribu Jums uzdot jautājumu, jeb pareizāk būtu teikt - mīklu.
Tam ir četri kodoli ar 1.4 GHz frekvenci, 4.8” liels skārienjūtīgs ekrāns, tas strādā ar Android 4 un tas ir Samsung. Kas tas ir? :) “Tas jau atkal kāds no jaunajiem Samsung Android telefoniem” Jūs teiksiet! Bet ja nu es teikšu, ka no tā nevar piezvanīt, taču ar to var taisīt labas bildes un video? … Jo tas nav telefons, bet gan jaunais Samsung Galaxy fotoaparāts ar Android 4, WiFi, 3G, 16 MPix un 21-kārtīgu optisko tuvinājumu jeb Zoom!

Tas ir skaists, elegants, jaudīgs, ar lielu un kvalitatīvu ekrānu, BET... vai tas tiešām ir tik labs kā varētu iedomāties un kam tas ir piemērots, par to es tūlīt Jums arī pastāstīšu.

Nu vispirms jau ar to, ka šis fotoaparāts faktiski ir Android 4 planšete, pa lielam viss ir arī pateikts, jo, kā jau Jūs noteikti zināt, uz Android var gan instalēt aplikācijas, gan veikt kaudzi citu darbību. Līdz ar to te nu ierobežojumi ir tikai Jūsu fantāzijā. Piemēram, iespēja piezvanīt nav paredzēta no šī aparāta, taču uzinstalējot Skype vai IP telefonijas aplikāciju tas viss strādā nevainojami. Nu un protams lasīt e-pastus, sērfot internetā vai garlaicības brīžos uzspēlēt Piktos putnus ar to ir tīrā bauda :)

Šajā fotoaparātā galvenā priekšrocība, ko dod Android operētājsistēma ir tiešsaiste. Tas nozīmē, ka tikko uzņemtā fotogrāfija vai video, nekavējoties var nonākt Dropbox vai Google Drive glabātuvē. Ja nu tas nav tas, kas Jums ir vajadzīgs, tad Jums ir iespēja to iepriekš rediģēt ar iekļauto foto vai video rediģēšanas aplikāciju un tad publicēt kur vien vēlaties, sākot ar Instagram, kas jau šeit ir iekļauts un beidzot ar jebkādiem sociālajiem tīkliem un servisiem, kuri atbalsta Android. Šī iespēja noderēs gan blogeriem, gan ceļotmīļiem, gan reportieriem, jo gatavais materiāls nekavējoties var būt pieejams redakcijai vai draugiem pasaules otrā malā.

Diemžēl Android operētājsistēma nes sev līdzi arī mīnusus, kā piemēram, baterijas darbības ilgums un ieslēgšanās laiks:

- Pilnvērtīgi lietojot šo aparātu Jums to būs jālādē katru otro vai pat katru dienu, taču ja tā padomā, tad tā nav liela cena par turpat vai jaudīgu portatīvo datoru Jūsu kabatā.
- Ieslēgšanās laiks arī būs nepatīkams mirklis reizēs, kad fotoaparāts būs pamanījies ieslīgt dziļajā miegā, jo, lai pamostos un būtu gatavībā uzņemt vērtīgo kadru, tam ir nepieciešamas veselas 20 sekundes, un tas tiešām ir ilgi, jo īpaši priekš fotoaparāta.

Paša fotoaparāta parametri ir gana labi, jo īpaši priekš tik kompakta salikuma:

- Tam ir jaunākās paaudzes BSI-CMOS matrica, kādu izmanto arī jaunākajos iPhone modeļos, kas dod ļoti labus rezultātus vāja apgaismojuma apstākļos un arī ir ļoti labu vispārējo foto kvalitāti.
- Arī optika ir gana laba un ar iespaidīgiem parametriem, jo ar to var uzņemt gan makro foto no 3 cm attāluma, gan pievilkt tuvāk tālos objektus ar iespaidīgo 21x optisko zoom. Objektīva diafragmas lielākais atvērums ir f2.8 un mazākais fokusa attālums ir 23mm, pēc 35mm skalas, kas noteikti iepriecinās tos, kam patīk uzņemt foto tusiņos, šaurās telpās un ar sliktu apgaismojumu.
- Fotoaparātā ir iekļauts arī kaudze automātisko režīmu, piemēram ļoti ērts panorāmas režīms, ātrais režīms ar 4 kadriem sekundē, taču nav aizmirsts arī par tiem, kuri mīl visu noteikt paši, jo fotoaparāts piedāvā arī manuālo vadību, lai visus nepieciešamos parametrus varētu pieskaņot paša spēkiem.

- Un, protams, īsta nevis LED zibspuldze un GPS arī ietilpst šī fotoaparāta arsenālā.

Lielākais mīnuss fotografējot ar šo aparātu ir tā darbības ātrums. Varētu likties, ka ar tik jaudīgu procesoru tam tā nebūtu jābūt, taču veicot vairākus fotouzņēmumus pēc kārtas, tas mīl aizdomāties un nereti pat nenofotografēt vispār. Ja esat lietojis spoguļkameru vai kādu no Sony NEX sērijas aprātiem, tad šī fotaparāta veiktspēja diemžēl liks Jums vilties.

Video funkcijas nav diez ko plašas, taču 1080p FullHD video ar 30 kadriem sekundē safilmēt var gan un pat ar 120 kadriem sekundē ar SD izšķirtspēju. Arī skaņa ir gana laba, taču pastāvīgā fokusēšanās diemžēl ir ļoti vāja. Ja filmējamais objekts pārvietosies ārpus fokusa attāluma, kāds tika piefiksēts sākot filmēšanu, tad visa filmēšana var būt vējā, un arī manuālais fokuss pieskaroties ekrānam vēlamajā vietā, kā tas ir foto režīmā, te nav pieejams. Labā ziņa te gan ir tā, ka vienlaicīgi ar filmēšanu ir iespējams arī veikt foto uzņēmumu.

Ar lietošanas parocīgumu šis fotoaprāts nevar īsti lepoties, jo vienā rokā to noturēt tā, lai neaiztiktu skārienjūtīgo ekrānu un nenospiestu ko lieku ir teju vai neiespējami, taču nedaudz pierodot, kā ar to apieties, tas ir izdarāms tīri labi. Arī fotoaparāta vadība ar skārienjūtīgo ekrānu nav no ērtākajām, taču ja nav nekur dikti jāsteidzas, tad arī tā nebūs liela problēma.

Visbeidzot pieejamā vieta. Ar to Samsung mūs diemžēl ļoti nelutina, jo šajā aparātā ir iekļauts tikai 4 GB lietojamās vietas, taču labā ziņa ir tā, ka šis aparāts atbalsta arī MicroSD kartes, tāpēc Jūs varat palielināt pieejamo vietu tik cik vēlaties vai cik nu atļauj Jūsu maciņš.

Tātad, ja Jums ir nepieciešamas visas tās priekšrocības, ko piedāvā Android operētājsistēma, WiFi, 3G un jaudīgie parametri, ļoti laba “ziepjutrauka” līmeņa kamera, taču ar iespaidīgiem objektīva parametriem, un tas viss vēl piedevām apvienots vienā skaistā kabatas formāta ierīcē, tad šis aparāts ir tieši priekš Jums, jo arī gaidāmā cena šim aparātam tiek solīta tikai ap 400 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko