Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Strauji pieaug HDTV skatītāju skaits Latvijā

HDTV (augstas izšķirtspējas televīzija) mājsaimniecību skaits Latvijā ir 15% no visām 792 900 mājsaimniecībām. Pēdējo divu gadu laikā tas palielinājies 2,5 reizes, salīdzinot ar pētījuma rezultātiem 2011.gadā. Tā paziņoja vadošais satelītu operators Eiropā SES. Pētījums „HDTV potenciāls Baltijā” veikts sadarbībā ar vadošo tirgus pētījuma kompāniju GfK.

Lietuvā šobrīd ir vairāk nekā 320 tūkstoši HDTV mājsaimniecību, proti, 25% no visām 1 275 600 mājsaimniecībām. 2011. gadā Lietuvā bija 5% HDTV mājsaimniecību. Igaunijā ir vairāk nekā 109 tūkstoši HDTV mājsaimniecību, kas ir 20% no visām 546 877, iepriekšējo 3% vietā 2011.gada pētījumā.

Niklas Sjogren, SES pārdošanas un mārketinga vadītājs Skandināvijā, Baltijā un Austrumeiropā: „HDTV bums novērojams ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs- Lietuvā un Igaunijā. HDTV mājsaimniecību skaits Baltijas valstīs ir palielinājies vidēji 4,6 reizes (no 4,6% 2011.g līdz 20,9% 2013.g.), salīdzinot ar 2011.gada pētījuma rezultātiem. Bez esošajiem HDTV skatītājiem, aptuveni 34% potenciālie HDTV  skatītāji Latvijā ir izteikuši gatavību tuvākajā laikā sākt skatīties augstas izšķirtspējas TV kanālus. Atbilstoši šādai dinamikai, drīz katra otrā TV mājsaimniecība Latvijā būs HDTV māja.”

Televīzijas skatītāji Latvijā kā galvenās HDTV priekšrocības salīdzinot ar tradicionālo TV min: 43% labāka vizuālā attēla kvalitāte, 21% labāka skaņas kvalitāte, 16% daudz patīkamāka TV skatīšanās, 11% labāka informācijas uztveramība un 10% klātbūtnes sajūta. Tāpat iedzīvotāji Latvijā priekšroku dod filmām, populārzinātniskajiem un sporta kanāliem. Iecienītākais HD kanāls Latvijā ir Discovery Showcase HD (33%), tad National Geographic HD (32%) un Animal Planet (31%).

Kopumā Baltijā no 2 615 377 TV mājsaimniecību vairāk nekā 547 tūkstošiem mājsaimniecību ir HDTV pieslēgums. Tas ir vairāk par 4,5%, salīdzinot ar 2011.gada pētījuma rezultātiem. Šobrīd Baltijas tirgū vairāk nekā 38% mājsaimniecību (kopumā 1 000 850 mājsaimniecību) ir aprīkotas ar HD Ready un Full HD televizoriem.

Šie ir jaunākie SES pasūtītā pētījuma rezultāti par HDTV potenciālu Baltijā, kas veikts sadarbībā ar GfK 2013.gada novembrī. Pētījums balstīts uz datorizētām telefonintervijām ar respondentiem 3 Baltijas valstī, vecumposmā no 18-74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rabarberu laiks

Trīs receptes, kā pieveikt rabarberu dobi līdz Jāņiem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko