Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Turpmāk uzsākt lietot eParakstu būs vieglāk

Pateicoties jaunai programmatūrai, kuru eParaksta lietotājiem būs viegli instalēt un nebūs regulāri jāatjauno pašam, turpmāk eParaksta viedkaršu un eID karšu lietotājiem ievērojami vieglāk būs uzsākt darbu ar drošu elektronisko parakstu. Tā rezultātā gaidāms, ka nākamajā gadā turpināsies straujais eParaksta lietošanas pieaugums, kāds bija vērojams jau šajā gadā.

Kopējais izmantoto laika zīmogu skaits 2013. gadā ir sasniedzis jau 1,69 miljonus, kas jau tagad ir par apmēram 43% vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

„Izskatās, ka 2013.gadā tiks pārsniegta 1,8 miljonu parakstu robeža, kas būs par aptuveni 50% vairāk nekā 2012. gadā. Tā rezultātā gada beigās gaidāms, ka sasniegsim 5 miljonus eParakstītu dokumentu, kopš elektroniskā paraksta ieviešanas Latvijā. Visa gada laikā esam strādājuši pie tā, lai eParaksts kļūtu vēl ērtāks un vieglāk lietojams, vienlaicīgi saglabājot savu galveno vērtību – drošību. Ar šādu mērķi piedāvājam arī jauno programmatūru, kas ir kā Ziemassvētku dāvana visiem tiem, kuri lietoto eParaksta viedkartes un eID kartes,” stāsta Jānis Bokta.

Jaunā programmatūra ir bezmaksas un tā datorā ir jāinstalē tikai vienu reizi, sākot darbu ar eParakstu, pie tam arī atjauninājumi turpmāk tiks nodrošināti automātiski, nevis būs jāizdara manuāli, kā tas bija līdz šim. Tā būs instalējama ne tikai uz Windows operētājsistēmas, bet arī Linux un Mac OS vidēs, kā arī ar to varēs parakstīt gan eDoc, gan PDF formātu dokumentus. Jaunums būs arī iespēja priekšskatīt dokumentus bez atvēršanas atsevišķā programmā, kas paātrinās darbu ar jau parakstītiem dokumentiem.

„Līdz ar šīs programmatūras ieviešanu, būsim atrisinājuši līdz šim lielāko neērtību – grūto datora sagatavošanas procesu. Tagad jebkurš lietotājs varēs viegli datorā uzstādīt nepieciešamo programmu un bez uztraukumiem to lietot drošai eParakstīšanai,” uzsver Jānis Bokta.

Vairāk par jauno eParakstītāju lasiet portāla sadaļā Palīdzība -> Lejupielādes -> eParakstītājs 3.0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko