Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

5% "Rietumu bankas" akciju nopērk Honkongas uzņēmējs, Anglijas futbola kluba īpašnieks

Par Rietumu bankas akcionāru kļuvis Honkongas uzņēmējs Balrams Čainraijs, informēja banka, kas norāda, ka viņš ir viens no turīgākajiem Honkongas uzņēmējiem.Darījums, kura rezultātā 51 gadu vecais B.Čainraijs kļuva par Rietumu banka 5% akciju īpašnieku, iegādājoties tās no viena no pašreizējiem bankas akcionāriem, noslēdzās februāra beigās.

Tajā pat laikā lielāko akcionāru – bankas dibinātāju Leonīda Esterkina un Arkādija Suharenko, kā arī uzņēmuma _Boswell International Consulting Limited_, kas pieder īru finansistam un miljardierim Dermotam Desmondam – daļas nav mainījušās.B.Čainraijs ir Lielbritānijas pavalstnieks, kurš pastāvīgi uzturas Honkongā un, pēc bankas norādītā, ir viens no lielākajiem uzņēmējiem šajā reģionā. Viņa finanšu stāvoklis tiek novērtēts viena miljarda ASV dolāru apmērā. Uzņēmējam ir bizness arī Krievijā un NVS valstīs. Nesen viņš kļuvis arī par Anglijas Premjerlīgas kluba _Portsmouth_ īpašnieku.Uzņēmēja pamatbizness patlaban ir sadzīves elektrotehnikas, elektronikas ražošana un pārdošana, datortehnikas tirdzniecība, kā arī šo darījumu finansēšana. Krievijā un NVS valstīs viņa uzņēmumi pārstāv arī tādus zīmolus kā _Akai_, _Hyundai_, _Telefunken _un pašu izveidoto zīmolu _ Scarlett_.B.Čainraijam pieder _Chainrai Group_, kuras kodols ir 1984.gadā dibinātā_ Hornington Enterprises Ltd _ar gada apgrozījumu vairāk nekā pusmiljarda ASV dolāru apmērā. Šis uzņēmums strādā Āzijas un Klusā okeāna reģionā, Eiropas Savienībā, Austrumeiropā un Krievijā.B.Čainraijs no 2001.-2006.gada bija Indijas tirdzniecības palātas Honkongā prezidenta vietnieks, bet no 2007.gada ir šīs organizācijas prezidents."Mēs pozitīvi un ar saprotamu optimismu vērtējam šāda liela un autoritatīva uzņēmēja kļūšanu par mūsu bankas akcionāru," komentē_ Rietumu bankas_ prezidents Aleksandrs Kaļinovskis. Viņaprāt, tas paver plašākas attīstības iespējas un pieeju jauniem resursu avotiem, turklāt sniedz atbalstu darbībai strauji augošajā Dienvidaustrumāzijas reģionā, kur jau šobrīd ir koncentrēta vērā ņemama daļa no bankas klientu darījumu partneriem.

Jāpiebilst, ka, pēc Bloomberg ziņotā, Portsmouth kļuva par pirmo Premjerlīgas klubu, kuram nācās meklēt aizsardzību no kreditoriem. Palīdzīgu roku sniedza Honkongas uzņēmējs, kurš ar savu finansējumu paglāba klubu no slēgšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses