Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

70% ārzemju ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību tiek izmaksātas par medicīniskajiem pakalpojumiem

Visbiežāk – 70% gadījumu – apdrošināšanas atlīdzības tiek izmaksātas par medicīniskajiem pakalpojumiem, tā liecina RSK apdrošināšanas AS dati. Pēdējo gadu tendence liecina, ka arvien vairāk cilvēku, dodoties pat nelielos ārzemju ceļojumos, izvēlas iegādāties ārzemju braucienu apdrošināšanu. Tieši ārzemju ceļojumu apdrošināšanā šī gada pirmajā pusgadā bija novērojams visstraujākais pieaugums – 39,6%.70% par medicīnas pakalpojumiem

Ēriks Gailāns, RSK Apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs: „Ceļojumu laikā visievērojamākie finansiālie riski saistīti ar dažādiem izdevumiem par medicīnas pakalpojumiem, jo ārvalstīs medicīnas aprūpe ir dārgāka. Vienkārša pacienta iemaksa par ārsta vīzīti un konsultāciju, kas Latvijā, piemēram, ģimenes ārstiem ir 50 santīmi, dažās Eiropas valstīs var sasniegt pat 35 eiro. Tas atspoguļojas arī izmaksātajās apdrošināšanas atlīdzībās – pēc RSK datiem 70% ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību tiek izmaksātas tieši par medicīniskajiem pakalpojumiem. Piemēram, šogad tika izsniegta 780 eiro liela atlīdzība sievietei, kura ceļojuma laikā Austrijā braucot automašīnā zaudēja samaņu un bija nepieciešams izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību un nogādāt slimnīcā – šos izdevumus sedz apdrošināšana.”

Šovasar Latvijas iedzīvotāji visbiežāk apdrošinās dodoties uz Turciju, Grieķiju un Tunisiju. Tās ir valstis, kuru ēdienkarte atšķiras no ikdienas uztura Latvijā, tādēļ ir cilvēki, kuriem var rasties akūtas kuņģa zarnu trakta saslimšanas. Atpūta šajās valstīs saistās arī ar niršanu, pēc kuras tipiska saslimšana ir akūts auss iekaisums. Tieši šāda veida akūtu saslimšanu gadījumos atpūtas ceļojumos pamatā tiek izmaksātas atlīdzības.

Otrs biežākais izmaksājamās atlīdzības veids ir bagāžas nozaudēšana, aizkavēšana vai sabojāšana, kas sastāda 10% no visām izmaksātajām atlīdzībām. Lai gan šī kategorija nesaistās ar lielu finansiālu risku, aizkavējies koferis ar ceļojumam paredzēto apģērbu var sabojāt atpūtas prieku un radīt papildus izdevumus.

Visstraujākais pieaugums ārzemju braucienu apdrošināšanā

Kā liecina RSK apdrošināšanas AS dati, šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada tādu pašu periodu, visstraujākais prēmiju pieaugums bija novērojams ārzemju braucienu apdrošināšanā – 39,6%. Parakstīto ceļojuma prēmiju apjoms Latvijā, salīdzinot 2003. un 2007. gadu dubultojies, pārsniedzot piecus miljonus latu. Arī RSK pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2003.gadu, parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis par 50%.

Ē.Gailāns: „Tā ir pozitīva tendence, kas parāda, ka cilvēki sāk apzināties nepieciešamību nodrošināties pret neparedzētiem izdevumiem ārvalstīs, kas visbiežāk saistīti ar ievērojami dārkākiem medicīnas pakalpojumiem citās valstīs. Pamatā apdrošināšana maksā 0,40 līdz 2,26 eiro par vienu ceļojuma dienu. Tā ir standarta cena, kas var mainīties atkarībā no iecerētās atpūtas veida un papildu apdrošināšanas, ko cilvēks izvēlas, tomēr polise vienam ceļojam parasti izmaksās ne vairāk kā 1 – 4% no ceļojuma kopējām izmaksām.”


RSK apdrošināšanas AS

„RSK apdrošināšanas AS” ir viena no pirmajām riska apdrošināšanas kompānijām Latvijā un viens no līderiem veselības apdrošināšanas tirgū, turklāt vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas aktīvi piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām.

Apdrošināšanas sabiedrības darbība tika uzsākta 1994. gadā kā pašvaldības uzņēmums „Rīgas Slimokase”. Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana.

2005.gada beigās tiek uzsākta darbības restrukturizācija. Rezultātā kompānija iegūst jaunu nosaukumu „RSK apdrošināšanas AS”. Līdz šim tā, galvenokārt, darbojās brīvprātīgās veselības apdrošināšanas tirgū, bet kopš 2006.gada tā sper soli uz priekšu, izvirzot jaunu mērķi - strauji attīstīt citus personu apdrošināšanas veidus – nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ārzemju braucienu apdrošināšanu, ārzemnieku veselības apdrošināšanu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un īpašuma apdrošināšanu. Šīs pārmaiņas sekmē uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Baltijas Apdrošināšanas Nams” RSK apdrošināšanas AS piedāvā arī OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Lai veicinātu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, RSK apdrošināšanas AS ir attīstījusi plašu filiāļu tīklu ar 25 „RSK apdrošināšanas AS” filiālēm un birojiem ārpus Rīgas.


Informāciju sniedza:
Ēriks Gailāns
RSK apdrošināšanas AS
valdes priekšsēdētājs

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
sabiedrisko attiecību konsultante
T. 67358920,
M. 26522851.
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses