Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bitcoin vērtība turpina superstraujo kāpumu, pārsniedzot 11000 dolāru atzīmi

Šobrīd viena Bitcoin vērtība "tradicionālajā" naudā pārsniegusi jau 11 tūkstošus ASV dolāru jeb 9281 tūkstoti eiro, turpinot šogad uzsākto neticamo vērtības pieaugumu. Vēl gada sākumā digitālās valūtas, kuru nav izdevusi un neregulē neviena pasaules finanšu institūcija, vērtība tika lēsta aptuveni 1000 dolāru apmērā, bet kopš tā laika kāpusi vairāk nekā 10 reižu, straujāko pieaugumu piedzīvojot tieši rudenī. Nu Bitcoin hipotētiskā vērtība ir vairāk nekā septiņas reizes augstāka par to, cik maksā unce zelta.

Līdz šim finanšu eksperti un investori Bitcoin un citas kriptovalūtas vērtējuši ar lielu piesardzību, norādot, ka investīcijas tajā ir ļoti riskantas, un kriptovalūtas to decentralizācijas dēļ iecienījuši izmantot noziedzīgās pasaules pārstāvji.

Tā piemēram ASV lielākās bankas JP Morgan vadītājs Džeimijs Daimons nesen, runājot konferencē Ņujorkā, sacījis, ka uz vietas atlaistu darbinieku, kurš investētu kriptovalūtā, piebilstot, ka tā drīz "uzsprāgs" un zaudēs savu vērtību.

Tomēr arī "lielo spēlētāju" vidū viedokļi dalās, piemēram, investīciju bankas Goldman Sachs izpilddirektors Loids Blenkfeins atgādinājis, ka "ļaudis bija skeptiski arī tad, kad zeltu aizvietoja papīra valūta".

Pēdējo nedēļu straujo vērtības kāpumu varētu skaidrot ar to, ka interesi par ieguldījumiem Bitcoin sākuši izrādīt arī, piemēram, ievērojami hedžfondi.

Eksperti lēsuši, ka nu jau pārsniegtā 10 tūkstošu dolāru vērtības robeža ir nozīmīgs stūrakmens Bitcoin attīstībā. Honkongā bāzētā uzņēmuma - kriptovalūtu biržas - Bitmex izpilddirektors Artūrs Heizs izdevumam The Guardian norādījis, ka "lielie investori gājienu izdarīs 2018. gadā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses