Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina atsaukties Latvijas Krājbankas klientus, kuriem bankā glabājas vērtspapīri

Tā kā ir uzsākta Latvijas Krājbankas bankrota procedūra, banka vairs nav tiesīga turpināt sniegt finanšu pakalpojumus, tai skaitā glabāt klientiem piederošos vērtspapīrus. Ņemot vērā, ka aptuveni 12 000 personu bankā vēl glabājas dažādi vērtspapīri, bankas administrators KPMG Baltics aicina tās līdz šī gada 30. oktobrim vērsties bankā ar lūgumu par viņu īpašumā esošo vērtspapīru pārvešanu uz citu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību. 

Ja attiecīgās personas pēc noteiktā termiņa nebūs pārvedušas vērtspapīrus uz citu finanšu iestādi, atbilstoši Kredītiestāžu likuma 172. panta piektajai daļai, tiks veikta uz attiecīgo brīdi Latvijas Krājbankas turējumā esošo trešajām personām piederošo vērtspapīru pārdošana atklātā izsolē. Izsoles rezultātā iegūtie naudas līdzekļi kopā ar dokumentiem par izsoles organizēšanu un norisi tiks nodoti glabājumā notāram, pie kura pēc tam būs jāgriežas, lai saņemtu naudu. Kopējā vērtspapīru portfeļa vērtība ir aptuveni 2,5 milj. latu.

„Jāatzīmē, ka lielākā daļa personu, kurām bankā glabājas vērtspapīri, visticamāk par to ir piemirsušas, jo attiecīgās darbības ar vērtspapīriem veiktas deviņdesmito gadu sākumā vai vidū par visai nelielām summām. Esam jau nosūtījuši atgādinājuma vēstules šīm personām ar lūgumu atsaukties, lai izbeigtu līgumattiecības ar Latvijas Krājbanku un pārvestu vērtspapīrus uz citu banku,” saka KPMG Baltics korporatīvo finanšu direktors Aivars Jurcāns.

Neskaidrību gadījumā bankas klienti var sazināties ar administratoru pa tālruni 67092020. Savukārt informāciju par atvērtajiem Latvijas Krājbankas klientu apkalpošanas centriem iespējams uzzināt interneta mājas lapā www.lkb.lv vai pa iepriekš minēto tālruni. 

Administrators vērš arī uzmanību, ka drīzumā tiks slēgti vairāki klientu apkalpošanas centri.
1) Gulbenē, Kuldīgā un Talsos klientu apkalpošanas centri būs atvērti līdz 1. augustam.
2) Rīgā, Brīvības ielā 38, līdz 15. augustam.
3) Ventspilī, Valmierā, Jelgavā un Liepājā līdz 14. septembrim.
4) Daugavpilī līdz 31. oktobrim.
5) Rīgā, J.Daliņa ielā 15, līdz 30. decembrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses