Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aizdomās par norēķinu karšu viltošanu aizturēti četri Rumānijas pilsoņi

Ekonomikas policija (EP) uz aizdomu pamata par norēķinu karšu viltošanu un šādu viltojumu izmantošanu aizturējusi četrus Rumānijas pilsoņus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūra BNS uzzināja, ka pagājušajā nedēļā EP sadarbībā ar norēķinu karšu monitoringa kompānijas un Latvijas komercbanku drošības dienestu darbiniekiem operatīvo meklēšanas pasākumu laikā aizdomās par norēķinu karšu viltošanu un šādu viltojumu izmantošanu aizturējuši 1978., 1975., 1976., 1980.gadā dzimušus Rumānijas pilsoņus un kādu Latvijas pilsoni, kas dzimusi 1987.gadā.

Noskaidrojies, ka aizdomās turamie kopš jūnija sākuma uz Latvijas komercbanku bankomātiem nesankcionēti uzstādīja ierīces, lai iegūtu banku klientu norēķinu karšu informāciju. Uzstādītas karšu magnētiskā celiņa nolasīšanas un saglabāšanas ierīces un vai nu viltus tastatūra, vai videokamera, kas ļauj nesankcionēti iegūt klienta PIN kodu.

Apkopojot nelikumīgi iegūtos datus, ar datoru un speciālu tehniku izgatavoti norēķinu karšu dublikāti, ar kuriem rumāņi izņēmuši skaidru naudu bankomātos.

Kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās atrasts un atsavināts liels daudzums plastikāta karšu, tehnika norēķinu karšu datu iegūšanai bankomātos, tehnika norēķinu karšu datu nolasīšanai/ierakstīšanai magnētiskajā celiņā, datortehnika, izejmateriāli uz bankomātiem uzstādīto ierīču izgatavošanai un maskēšanai, piemēram, līmes plastikāti.

Pagaidām nav zināms, cik naudas rumāņiem šādā ceļā izdevies iegūt.

EP sākts kriminālprocess par nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem, ja tas izdarīts atkārtoti vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu no 5 līdz 15 gadiem un mantas konfiskāciju.

Tiesa Rumānijas pilsoņiem piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses