Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Apstiprināts jau 1000. fiziskās personas maksātnespējas process

Otrdien, 6. decembrī, apstiprināts jau tūkstošais fiziskās personas maksātnespējas process, ziņo Latvijas Kredītņēmēju apvienības (LAKRA) valdes loceklis un pirmais cilvēks, kurš Latvijā pasludināja fizisko maksātnespēju Jānis Āboliņš.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad līdz 1. novembrim bija apstiprināti 200 maksātnespējas procesi, no 2010. gada 1. novembra līdz šā gada 6. decembrim apstiprināti vēl 800 fiziskās personas maksātnespējas procesi. Secināms, ka , kopš 2010. gada 1.novembrī stājās spēkā jaunais maksātnespējas likums, maksātnespējas procesu skaits ir audzis četras reizes.

"Tas nozīmē to, ka cilvēki ir sapratuši, ka nav jēgas turēties pie pārvērtēti dārgajiem nekustamajiem īpašumiem, kuri savu iepriekšējo vērtību, iespējams, nesasniegs nekad. Arī tad, ja nekustamie īpašumi jau ir atņemti, bet parāds ir palicis, izdevīgāk ir iziet fiziskās personas maksātnespēju, samaksāt vienreizējos izdevumus, kas ir jāmaksā uzsākot šo procesu, un tad 2,5 gadus vai 3,5 gadus maksāt trešo daļu no saviem ienākumiem, bet šo procesu beidzot, cilvēks var sākt jaunu dzīvi, iegādājoties jaunus īpašumus, kuriem vērtība ir reāla un nav pārvērtēta," teikts LAKRA paziņojumā.

Jānis Āboliņš uzskata, ka nākamgad maksātnespējas procesu varētu būt divreiz vairāk, jo LAKRA joprojām bieži griežas cilvēki, kuri vairs nav spējīgi maksāt savas kredītsaistības.

Pagaidām no tā nereti atturot vienīgi galvotāju un līdzaizņēmēju neskaidrā situācija, jo nav zināms, kas notiks pēc tam, kad kredītņēmējs būs norakstījis savas kredītsaistības maksātnespējas procesā - vai bankas būs tiesīgas vērsties pret galvotājiem un līdzaizņēmējiem. Atbildi uz to varētu sniegt jaunie maksātnespējas likuma grozījumi, cer LAKRA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses