Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Apzinās Latvijas uzņēmumu pieredzi un iespējas Lietuvas tirgū

Trešdien, 6. jūnijā, plkst. 13.00, dienu pirms Nameja balvas pasniegšanas sekmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem Lietuvā, notiks  apaļā galda diskusija Latvijas uzņēmumu iespējas un pieredze Lietuvas tirgū. Diskusija notiks viesnīcas Europa Royale kamīnzālē (Kr. Barona ielā 12, Rīgā). Tajā aicināti piedalīties arī masu mediju pārstāvji.

Diskusijas laikā dalībnieki apspriedīs biznesa vidi Lietuvā, salīdzinot to ar situāciju Latvijā, valsts lomu un iespējas veicināt Latvijas uzņēmēju darbību Lietuvā, kā arī uzņēmēju pieredzi, darbojoties šajā valstī, un prognozes par Lietuvas tirgus attīstības potenciālu. Pasākuma laikā tiks prezentēts arī pētījums par Latvijas uzņēmēju attieksmi pret darbību Lietuvas tirgū – kādus faktorus uzņēmēji uzskata par noteicošajiem, lai uzsāktu darbību Lietuvā, kā arī kopējais vērtējums par uzņēmējdarbību Lietuvā, tostarp salīdzinot perspektīvas ar citām valstīm, izvērtējot nozaru un tirgus prioritātes. Diskusijas iniciators ir Lattelecom grupas uzņēmums Citrus Solutions, kas šogad Lietuvā atvēra filiāli, saskaroties ar Lietuvas būvniecības tirgus atšķirībām no Latvijas tirgus. Diskusijā piedalīsies Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis, Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā (LTPL) goda prezidents un bijušais vēstnieks Lietuvā Armands Gūtmanis, Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktors Gatis Ābele, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis, kā arī pārstāvji no uzņēmumiem, kuri darbojas Lietuvas tirgū – SIA Citrus Solutions valdes priekšsēdētājs Rinalds Sproģis, SIA Fontes Latvija valdes priekšsēdētāja Inese Kamarūte, apdrošināšanas A/S BTA Draudimas ģenerāldirektors un LTPL valdes priekšsēdētājs Arnis Zekunde, zīmola Double Coffee komercdepartamenta direktore Veronika Novika.

Latvijas eksporta partneru sarakstā Lietuva ir pirmajā vietā - pērn pirmajā pusgadā eksports uz Lietuvu veidoja 13.62% no Latvijas kopējā eksporta apjoma. Savukārt Latvijas importa partnervalstu sarakstā Lietuva ieņem otro vietu ar 12.8%, liecina Latvijas Bankas un LR Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Lietuvā darbojas Latvijas tirdzniecības palāta, kas veicina biznesa attiecības starp abām valstīm, pārstāv biedru intereses, kā arī piedalās Latvijas uzņēmumu pozitīva tēla veidošanā ārzemēs.

Nameja balva tiek piešķirta Latvijas labākajiem uzņēmējiem Lietuvā. To organizē Latvijas tirdzniecības palāta Lietuvā sadarbībā ar Latvijas Ārlietu Ministriju, Latvijas vēstniecību Lietuvā un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru. 2007 gadā Nameja balva tiks piešķirta šādās kategorijās: Gada balva – Nameja balva, straujākais pieaugums, apjomīgākās investīcijas, ieguldījums ziņu ekonomikā: izglītībā, darbaspēka kvalifikācijas celšanā, gada darba devējs, ieguldījums Lietuva reģionu attīstībā, labākais sadarbības partneris, visatpazīstamākā kā Latvijas preču zīme.

Papildus informācija:

Elvīra Stepanova
Lattelecom sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
t. +371 67055740, 29184145
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses