Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ārvalstu investoru padomei Latvijā jauna vadība

Rīga, 2007. gada 18. aprīlī.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) ikgadējā pilnsapulce ir ievēlējusi jaunu organizācijas vadību. Valdes priekšsēdētāja amats uz nākamo periodu uzticēts Andrim Lauciņam, auditorfirmas Ernst&Young vadošajam partnerim. Par valdes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti ilggadējais ĀIPL valdes loceklis, Britu tirdzniecības kameras Latvijā pārstāvis Duglass Balčins (Douglas Balchin) un uzņēmuma Linstow ģenerāldirektors Latvijā Frode Gronvolds (Frode Grønvold). Valdē darbosies arī, uzņēmuma Volvo Truck Latvia SIA rīkotājdirektors Johans Kolers (Johan Köhler), Rīgas Somu tirdzniecības ģildes priekšsēdētājs Janne Lehtimeki (Janne Lehtimäki), Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā priekšsēdētājs Gunars Jungdāls (Gunnar Ljungdahl) un Dānijas Tirdzniecības Kameras Latvijā izpilddirektors Rolands Blezūrs.

„Investoru sadarbība ar Latvijas valdību ir īpaši svarīga tieši šobrīd, kad ātrais ekonomikas attīstības temps ir atnesis arī jaunus izaicinājumus Latvijas ekonomikai. Mēs esam gatavi turpināt aktīvu un konstruktīvu dialogu ar valdību risinot uzņēmējdarbības vides jautājumus, sniedzot ieteikumus, kas balstīti uz starptautiskajā biznesā atpazīstamiem un vispārpieņemtiem principiem” saka Andris Lauciņš. „Ir jāturpina kopējs darbs, lai nodrošinātu Latvijas ekonomikas ilgtspējīgu izaugsmi un konkurētspējas stiprināšanu globālajā kontekstā arī tad, kad iekšējā patēriņa un nekustamā īpašuma sektora izrāviens būs aprimis.”

Andris Lauciņš ir auditoru un konsultāciju kompānijas Ernst & Young vadošais partneris un „Ernst & Young Baltic” valdes loceklis. Vairāk kā 14 gadus darbojas profesionālajā konsultāciju biznesā un šobrīd ir atbildīgs par Riska Konsultatīvo Pakalpojumu praksi un Vadības risinājumu nodaļas darbību trijās Baltijas valstīs. Andris Lauciņš ir absolvējis RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultāti un šobrīd iegūst Biznesa Administrācijas Maģistra (MBA) grādu Stokholmas Ekonomikas augstskolā.

Ārvalstu investoru padomē apvienojušās lielākās ārvalstu firmas, kas veikušas nozīmīgas tiešās investīcijas Latvijā, kā arī septiņu valstu tirdzniecības palātas Latvijā. Organizācija oficiāli dibināta 1999.gada 27.janvārī ar mērķi uzlabot uzņēmējdarbības vidi valstī, veidojot aktīvu un atklātu dialogu ar valdību. Padome rīko regulāras augstākā līmeņa tikšanās ar Latvijas valdību, kurās tiek pārrunāti ārvalstu investoru priekšlikumi tautsaimniecības politikas, uzņēmējdarbības vides un investīciju klimata uzlabošanai mūsu valstī. Vienpadsmitā augstākā līmeņa tikšanās ir paredzēta 2007. gada 31.maijā – 1. jūnijā. Tajā tiek plānots apspriest jautājumus saistītus ar Latvijas makroekonomisko situāciju, darbaspēka pieejamības jautājumiem un pilsētas transporta uzlabošanas iespējamību, kā arī turpināt dialogu par valsts un privātā sektora sadarbību Latvijas tautsaimniecības konkurētspējas stiprināšanai.

Informāciju sagatavoja

Ģirts Greiškalns, ĀIPL izpilddirektors

ĀIPL

Alberta iela 13, Rīga, LV-1010

http://www.ficil.lv

Tel. 721 7201, fakss 721 7202, el. pasts [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses