Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Asociācija: Latvijas apdrošināšanas tirgū nākotnē pieaugs banku loma

Apdrošināšanas tirgū Latvijā nākotnē pieaugs banku loma, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis.

"Bankām jau pašlaik ir ļoti attīstīts filiāļu tīkls, turklāt to klientu loks ir ļoti plašs. Pašlaik bankas jau izplata dzīvības apdrošināšanas, kā arī īpašuma apdrošināšanas pakalpojumus. Banku piedāvātā apdrošināšana ir populāra visā pasaulē. Tā arvien vairāk attīstīsies arī Latvijā," viņš stāstīja.

Dumpis teica, ka klasiskajām apdrošināšanas kompānijām bankas ir gan pietiekami spēcīgs konkurents, gan arī sadarbības partneris, jo banka kredītņēmējam var piedāvāt divu, triju vai pat četru apdrošinātāju variantus. "Tas visumā vērtējams pozitīvi," viņš norādīja.

Viņš atgādināja, ka Saeimā pašlaik tiek skatīti grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā, kas paredz atļaut kredītiestādēm izplatīt vairāku apdrošināšanas sabiedrību apdrošināšanas polises, tādējādi darbojoties kā aģentiem.

Asociācijas prezidents arī sacīja, ka bankas ir nopietni ienākušas apdrošināšanas tirgū ar saviem pakalpojumiem, iegādājoties vai izveidojot apdrošināšanas kompānijas. "Šāda tendence pastāv. Esot šādai konkurencei, daudz vairāk iegūst patērētājs. Viņš kļūst izglītotāks, viņam ir lielākas iespējas izvēlēties izdevīgāko pakalpojumu," atzina Dumpis.

Uz jautājumu, vai, saasinoties konkurencei, apdrošināšanas pakalpojumi varētu kļūt lētāki, Dumpis atbildēja, ka cenas diez vai samazināsies, bet tās varētu nedaudz izlīdzināties apdrošināšanas sabiedrību vidū. "Tas, ar ko klientu varēs paņemt nākotnē, būs produktu kvalitāte un labs serviss. Būs svarīgi arī, lai apdrošinātāji maksimāli ātri izskatītu klientu iesniegumus un izmaksātu atlīdzības ātrāk. Apdrošinātājiem arvien vairāk vajadzēs rūpēties, lai klients būtu apmierināts," viņš klāstīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses