Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

BaltCap iegādājas 100% Interinfo akciju

BaltCap, vadošais privātā un riska kapitāla investīciju fonds Baltijas valstīs, ir iegādājies 100% Interinfo grupas uzņēmumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā („Interinfo”) no Interinfo Holding SCA.

Interinfo ir vadošais „ dzelteno lapu” uzziņu dienestu operators Baltijas valstīs, nodrošinot drukāto, interneta un zvanu centru uzziņu pakalpojumus. Interinfo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmumu kopējais apgrozījums 2007.gadā bija EUR 15,5 miljoni.

BaltCap partneris Simonas Gustainis, kurš organizēja darījumu no BaltCap puses skaidro: ”Interinfo grupas uzņēmumiem ir spēcīgas tirgus pozīcijas Baltijas valstu reklāmas tirgos. Mēs ar nepacietību gaidām brīdi, kad varēsim uzsākt sadarbību ar uzņēmumu spēcīgo vadības komandu, lai nodrošinātu tālāku produktu un pakalpojumu attīstību. Interinfo ar savu augsti kvalificēto pārdošanas speciālistu komandu, visaptverošajām datubāzēm un spēcīgajiem zīmoliem atrodas lieliskā pozīcijā, lai arī turpmāk būtu vadošais informācijas un uzziņu sniedzējs Baltijas valstīs.”

“Mums ir patiess prieks, ka esam spējuši veikt pirmo investīciju izmantojot 2007.gada decembrī izveidotā BaltCap Private Equity Fund L.P. līdzekļus,” saka Peeter Saks, BaltCap vadošais partneris. “Mēs esam pārliecināti, ka reklāmas nozarei un uzziņu dienestiem ir liels izaugsmes potenciāls Baltijas valstīs. Līdz ar mūsu investīciju Interinfo mēs vēlamies būt šīs izaugsmes daļa.”

“BaltCap iegādājas trīs tirgus līderus, kas ir izveidoti 2005.gadā iegādājoties iepriekš Eniro piederējušos uzņēmumus Igaunijā un Lietuvā. Spēcīgā komanda, zīmoli un datubāzes, ko vada pieredzējusi vadības komanda nodrošina Interinfo ar lieliskām pozīcijām, lai izmantotu nepārtraukto izaugsmi Baltijas valstu uzziņu dienestu tirgū.” skaidro Magnus Sonnorp, Interinfo grupas izpilddirektors. “Mēs apsveicam BaltCap ar trīs lielisku uzņēmumu iegādi un vēlam viņiem veiksmi nākotnē.”

Interinfo Holding SCA pieder Texas Pacific Group, kas ir viens no vadošajiem privātajiem investīciju fondiem pasaulē. EVLI Securities, iepriekš zināma kā Suprema Securities, darbojās kā akciju pārdevēju finanšu konsultanti.

BaltCap Management Ltd (“BaltCap”) ir Baltijas vadošais neatkarīgais investīciju un riska kapitāla fonds, kas nodrošina kapitālu uzņēmumu darbības paplašināšanai kā arī izpirkumu darījumiem Baltijas valstīs. BaltCap ir pārstāvēts visās Baltijas valstīs un trijos birojos kopā strādā investīciju komanda, kas sastāv no 11 pieredzējušiem investīciju speciālistiem. Līdz šim BaltCap ir pārvaldījis četrus privātā un riska kapitāla fondus, kuru kopējais apjoms sasniedz EUR 130 miljonus. Kopumā ir veiktas 36 investīcijas, 22 gadījumos BaltCap jau ir pilnībā pārdevis savas daļas uzņēmumos. BaltCap ir Eiropas Privātā un riska kapitāla asociācijas (European Private Equity & Venture Capital Association) kā arī Latvijas Riska kapitāla asociācijas biedrs. 

Papildu informācijai:

Pircēja kontaktinformācija Simonas Gustainis Partneris BaltCap Tel. +370 6 87 59 333 E-pasts: [email protected] www.baltcap.com

Pārdevēju kontaktinformācija Magnus Sonnorp, Prezidents un CEO Interinfo Holding SCA Tel. +46 734 388388 E-pasts: [email protected] www.interinfo.biz

Konsultanta kontaktinformācija Mikus Janvars Korporatīvo finanšu vadītājs Evli Securities IBS AS Tel. +371 2645 9329 E-pasts: [email protected] www.evli.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses