Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Baltijas banku noguldījumu apjoms pusgadā pieaug par 10,2%

Baltijas bankas jūnija beigās noguldījumos bija piesaistījušas 30,953 miljardus eiro (21,75 miljardus latu), kas ir par 10,2% vairāk nekā pagājušā gada beigās, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā informācija.

Lai gan visvairāk noguldījumos jūnija beigās kopumā bija piesaistījušas Latvijas bankas (40% no visiem Baltijas banku piesaistītajiem noguldījumiem), starp trim visvairāk noguldījumos piesaistījušajām bankām nav Latvijas banku.

2007.gada jūnija beigās Latvijas bankas noguldījumos bija piesaistījušas 12,405 miljardus eiro, kas ir par 12,3% vairāk nekā 2006.gada beigās. Igaunijas bankas noguldījumos jūnija beigās bija piesaistījušas 8,566 miljardus eiro, kas ir pieaugums par 8,9%, bet Lietuvas bankas - 9,981 miljardu eiro, kas ir par 8,6% vairāk nekā pagājušā gada beigās.

Visvairāk noguldījumos 2007.gada jūnija beigās bija piesaistījusi Igaunijas "Hansapank" - 4,527 miljardus eiro, kas ir 14,6% no visiem Baltijas banku noguldījumiem un 52,9% no Igaunijas banku piesaistītajiem noguldījumiem. Tai seko divas Lietuvas bankas - "Hansabankas" un "SEB Vilniaus bankas", kuras noguldījumos piesaistījušas attiecīgi 3,146 miljardus eiro (10,2% tirgus) un 2,801 miljardu eiro (9% tirgus).

Pēc piesaistīto noguldījumu apjoma lielākā Latvijas banka "Hansabanka" jūnija beigās bija ceturtajā vietā starp Baltijas bankām. Ar noguldījumiem 2,338 miljardu eiro apjomā "Hansabankas" tirgus daļa kopējos Baltijas banku piesaistītajos noguldījumos bija 7,6%.

Jūnija beigās Latvijā bija 24 bankas, Igaunijā - 14, bet Lietuvā - 13 bankas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses