Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Baltijas Fondu centra informācija par akciju fondu ienesīgumu

Rīgas, Tallinas un Viļņas Fondu biržu kopīgi izveidotais Baltijas Fondu centrs (Fondu centrs) ir apkopojis informāciju uz 21. februāri par Fondu centra mājaslapā reģistrētajiem Latvijā publiski piedāvātajiem akciju fondiem un to vēsturisko ienesīgumu.

Fondu centrs esošajiem un potenciālajiem investoriem dod iespēju internetā Rīgas Fondu biržas mājas lapā www.omxgroup.com/nordicexchange/riga (sadaļa Investoriem > izvēlne Baltijas Fondu centrs) iegūt jaunāko informāciju par Latvijā publiski izplatīto ieguldījumu fondu daļu vērtību, vēsturisko ienesīgumu dažādos pārskata periodos un citiem fondu darbības rādītājiem. Fondu centra datubāze interesentiem ir pieejama bez maksas. Tā ir vienkārši lietojama un dod iespēju lietotājam objektīvi salīdzināt dažādu atšķirīgu fondu ienesīgumu, jo cenu salīdzināšana iespējama par identiskiem laika periodiem. Tas palīdz izvairīties no situācijas, kad investors, balstoties tikai uz reklāmas informāciju nevar salīdzināt vairākus fondus savā starpā, ja kāda fonda ienesīgums ir uzrādīts par citu laika periodu, vai arī nav zināma valūta, kādā tiek aprēķināta fonda vērtība.

Kategorija: AKCIJU FONDI (6 ienesīgākie fondi no kopā 47. Pilns saraksts http://www.baltic.omxgroup.com/market/?pg=funds )

Volatilitāte

Fondu centra datubāzē investoriem ir iespēja arī atrast informāciju par fondu daļu cenu vidējo svārstīgumu pēdējo 24 mēnešu laikā. Šo faktoru raksturo termins volatilitāte. Fondu centrā reģistrētajiem akciju fondiem volatilitāte pēdējo divu gadu laikā ir bijusi robežās no 6.55% līdz 25,15%. Augstāks volatilitātes rādītājs nozīmē, ka konkrētajam fondam pastāv augstāka fonda daļu cenas krituma vai kāpuma iespējamība, nekā fondam ar zemāku violatilitātes rādītāju.

Par Baltijas Fondu centru

Baltijas fondu centrs ir vide, kurā tiek atspoguļota informācija par ieguldījumu fondu rādītājiem. Baltijas fondu centrā bez maksas pieejama informācija par 154 fondiem. No tiem 98 fondi ir reģistrēti publiskai piedāvāšanai Latvijā. Daļa no kaimiņvalstīs publiski piedāvātajiem fondiem pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem, izmantojot attiecīgo fondu izplatītāju pārstāvju pakalpojumu Latvijā.

Investoru ērtībai Baltijas fondu centrs apkopo informāciju par sekojošiem fondu veidiem atbilstoši ieguldīšanas instrumentiem: akciju fondi, sabalansētie fondi, fiksētā ienākuma fondi, fondu fondi, naudas tirgus fondi, nekustamā īpašuma tirgus fondi.

Informācija par fondu daļu vērtības izmaiņām pieejama par sekojošiem laika periodiem: 1 mēnesis; 3 mēneši; 6 mēneši; no gada sākuma; 1 gads; 2 gadi; 3 gadi; 5 gadi. Pārskata periodos virs viena gada (2 gadi; 3 gadi; 5 gadi) ir pieejama informācija par fonda vidējo annualizēto ienesīgumu gadā.

Baltijas Fondu centra datubāzes lietotājam papildus ir iespējams iegūt informācija par fonda volatilitāti, kas rāda fonda daļas cenas vidējo svārstību apgabalu pēdējo 24 mēnešu laikā. Pieejama ir arī informācija par fonda aktīvu apjomu, ieguldījumu valūtu, vienas fonda daļas pirkšanas un pārdošanas cenu. Fondi tiek grupēti atbilstoši ieguldīšanas instrumentiem, kas padara ērtāku to savstarpējo salīdzināšanu.

Fondu centru kopīgi pārvalda Tallinas, Rīgas un Viļņas fondu biržas, lai veicinātu mērķtiecīgu un pamatotu investīciju lēmumu pieņemšanu, nodrošinot pārskatāmu informāciju par ieguldīšanai piedāvātajiem fondiem. Informācijas ievietošana datubāzē par katru fondu ir fonda izplatītāja brīvprātīgs lēmums.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses