Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Barclays" piesaista Tuvo Austrumu, ne krievu naudu

Lielbritānijas trešajai lielākajai bankai Barclays izdevies pierādīt, ka pat ekonomiskās krīzes apstākļos iespējams piesaistīt miljardiem mārciņu lielas investīcijas un izvairīties no valdību piedāvātajām palīdzības programmām. Apzinājuši Krievijas kredītiestāžu iespējas un vēlmi globālās ekonomiskās krīzes laikā ieguldīt dažus miljardus mārciņu, Barclays vadītāji tomēr izšķīrušies pieņemt investīcijas no Tuvajiem Austrumiem.

Pagājušās nedēļas beigās viņi pavēstīja, ka investori Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos ieplūdinās Barclays nepilnus sešus miljardus mārciņu (piecus miljardus latu). Lielākie investori būšot holdings Qatar Holding un Abū Dabī emirāta karaliskās ģimenes loceklis šeihs Mansūrs bin Zajēds el Nahjāns. Šis pavērsiens pārsteidzis ekonomikas apskatniekus un sarūgtinājis uzņēmuma akcionārus. Pirmie neticēja, ka Barclays izdosies atrast tik lielu summu ieguldīt gatavus investorus, un bankas lepno paziņojumu, ka tai nav vajadzīga nodokļu maksātāju nauda, vērtēja kā pārsteidzīgu. Savukārt otrie atskārtuši, ka viņu loma uzņēmuma politikas veidošanā samazināsies, taču tā pieaugs Tuvo Austrumu uzņēmējiem un valdībām. Tā rezultātā jau piektdien Barclays akciju cena zaudēja astoto daļu no vērtības, ziņo raidsabiedrība BBC. "Lieliskās ziņas ir tādas, ka Barclays atrada privātus investorus, taču tas noteikti būs nācis par augstu cenu. Domāju, ka beigās ieguvums būs tikpat liels, kā ejot pa valdības piedāvāto ceļu," Financial Times saka analītiķis Pits Keltons. Arī citus analītiķus Barclays izplatītā informācija nepārliecināja. "Skaidrs, ka lētāk būtu bijis iegūt naudu caur valdības shēmu. Vai tikai nav tā, ka šādā veidā vadība paturējusi sev iespēju saņemt prēmijas," investīciju kompānijas BNP Exane analītiķis Džeimss Īdens vērš uzmanību uz faktu, ka valdības palīdzības saņēmējiem jāapsolās apcirpt priekšniecībai maksātās miljonu vērtās "13.algas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Britu banka "Barclays" meklē papildu finansējumu Krievijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses