Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bijušais Swedbank prezidents Avotiņš kļūs par LTB Bank vadītāju

Bijušais Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš pēc pusotra gada pārtraukuma atgriezīsies darbā finanšu sektorā, kļūstot par AS LTB Bank valdes locekli, apstiprināja Avotiņš.

Darbu bankā viņš sācis šonedēļ un ir saņēmis jau nepieciešamās atļaujas no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas.

Vēl aptuveni mēnesi Avotiņš strādās valdes locekļa amatā, bet no septembra sākuma kļūs par LTB Bank valdes priekšsēdētāju, aizstājot Armandu Šteinbergu, kurš pāries uz jaundibināto Rigensis Bank, kļūstot par tās padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Avotiņš stāstīja, ka bankas īpašnieki ir apstiprinājuši jaunu ilgtermiņa stratēģiju, kas paredz LTB Bank vairāk attīstīties Latvijā un arī Baltijas reģionā, apkalpojot gan vietējos uzņēmumus, gan arī privātpersonas. Šim mērķim atbilstot Avotiņa līdzšinējā pieredze, tāpēc arī viņš aicināts kļūt par LTB Bank vadītāju.

Patlaban LTB Bank bizness pamatā esot vērsts uz pārskaitījumu veikšanu un lielu klientu loku, veidojot ar bankas akcionāriem saistītās personas, tāpēc Avotiņam piedāvājums šķitis interesants un pievilcīgs, jo viņa pienākumos būs būvēt biznesu no sākuma.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Avotiņš dzimis 1974.gadā, beidzis Rīgas 1.vidusskolu un 2001.gadā ieguvis maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē.

1994.gadā viņš sācis darbu Latvijas Depozītu bankā, no 1995. līdz 1997.gadam strādājis Latvijas Krājbankā, pēc tam līdz 2000.gadam strādāja Latvijas Bankā Kredītiestāžu uzraudzības pārvaldē.

2000.gadā Avotiņš kļuva par AS Hansabanka (tagad Swedbank) Risku vadības nodaļas vadītāju, bet pēc četriem gadiem tika iecelts bankas valdē. 2006.gadā viņš tika ievēlēts Hansabank grupas valdē un kļuva par grupas Risku vadības daļas vadītāju. Tanī pašā gadā Avotiņu iecēla AS Hansabanka padomē un arī Krievijas Hansabank padomē.

2007.gada janvārī Avotiņš kļuva par AS Hansabanka valdes priekšsēdētāju, un šajā amatā viņš nostrādāja līdz 2009.gada februārim, kad pārgāja strādāt starptautiskajā Swedbank grupā. Darbu Swedbank grupā viņš beidza 2009.gada beigās, bet pēc tam viņam bija ierobežojums noteiktu laiku strādāt Swedbank konkurējošās jomās.

LTB Bank padomē strādā Krievijas iedzīvotāji Anna Arhangeļskaja, Artjoms Kirillovs, Ņikita Rjauzovs un Antons Savuškins.

Kā ziņots, vairākas vadības amatpersonas no LTB Bank pārgājušas vai tuvākajā laikā pāries darbā uz Krievijas uzņēmējam Igoram Ciplakovam piederošo Rigensis Bank.

Rigensis Bank valdes priekšsēdētājs ir bijušais LTB Bank valdes loceklis Rolands Pētersons, bet valdes locekle ir Valda Knauere, kura arī strādāja LTB Bank valdē.

Arī LTB Bank valdes priekšsēdētājs Šteinbergs pāries uz Rigensis Bank, kļūstot par tās padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Rigensis Bank savu darbību plāno sākt 2012.gada pirmajā ceturksnī, jo līdz tam laikam jāizveido atbilstoša bankas infrastruktūra.

Jau vēstīts, ka LTB Bank peļņa pagājušajā gadā pēc nodokļu nomaksas bija 1,497 miljoni latu, kas ir par 28% mazāk nekā 2009.gadā, kad banka nopelnīja 2,087 miljonus latu.

LTB Bank aktīvi gada beigās bija 445,185 miljoni latu, kas ir par 66% vairāk nekā 2009.gada noslēgumā.

Vienīgā LTB Bank īpašniece ir Krievijas MDM Bank. Akcionāri, kuriem pieder būtiska līdzdalība MDM Bank, ir Sergejs Popovs un Igors Kims, liecina informācijas uzņēmuma mājaslapā.

MDM Bank akcionāru vidū ir arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un Starptautiskā Finanšu korporācija.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem LTB Bank tirgus daļa banku sektora kopējos aktīvos pagājušā gada nogalē bijusi 2%, ierindojot banku 12.vietā starp 29 bankām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses