Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Birža publicē digitālo rokasgrāmatu par investīcijām akcijās

NASDAQ OMX Rīgas Fondu birža (RFB) publicējusi Latvijā pirmo digitālo rokasgrāmatu par investīcijām akcijās “10:00—14:00. Vērtspapīru tirgus. Latvijas pieredze 2008.”, informēja biržā.Grāmatā apkopota 12 Latvijas akciju tirgus speciālistu gadiem uzkrātā pieredze.Kā norāda birža, digitālā rokasgrāmata ir praktisks ceļvedis topošajiem investoriem pirmajiem un tālākajiem soļiem darbībai akciju tirgū.

Skaitļi “10:00—14:00” grāmatas nosaukumā nozīmē tirdzniecības sesijas laiku NASDAQ OMX Baltijas fondu biržās.Grāmata izdota gan latviešu, gan krievu valodā, bet tai nav drukātas tirāžas, līdz ar to grāmatnīcās to nevarēs atrast. Grāmata bez maksas pieejama internetā Rīgas Fondu biržas mājaslapā un dažādos portālos. To var lejupielādēt datoros un jaunākās paaudzes mobilajos telefonos. Speciāli izveidotā ekskluzīvā grāmatas papīra kopija atklāšanas pasākumā tika pārdota izsolē, cenai uzkāpjot no 15 latiem līdz 600 latiem. Par ekskluzīvās papīra kopijas īpašnieku kļuva “Hansabanka”, savukārt izsoles ienākumi tiks ziedoti labdarībai. Kopumā digitālajā rokasgrāmatā aptvertas 12 tēmas. Rokasgrāmatā intervēti brokeri un citi vērtspapīru tirgus speciālisti, kuri Latvijas un pasaules akciju tirgos darbojas jau ilgus gadus, grāmatā profesionāļi atklāj arī vairākus personīgos “knifiņus” — pēc kādiem rādītājiem paši vērtē akcijas, kā tās pērk, pārdod un citus.Tāpat digitālajā rokasgrāmatā ir apskatīti tādi praktiski jautājumi kā, kāpēc un kas nepieciešams, lai iegādātos akcijas, vai tirgoties pašam, ar brokera starpniecību vai uzticēt savu naudu līdzekļu pārvaldniekam, kā noteikt savu riska pakāpi, kādiem rādītājiem pievērst uzmanību, izvēloties kādas akcijas pirkt, kā strādāt “krītošā tirgū”, ar ko vēl var tirgoties akciju tirgū u.c.Grāmatas autores ir ekonomikas un finanšu jomas žurnālistes Aiga Pelane un Inguna Ukenābele, kas arī pašas veikušas ieguldījumus vērtspapīru tirgū. “Šī grāmata ir piemērota gan tam, kurš ir iesācējs, gan tam, kurš domā, ka visu zina. Grāmatā ir sniegtas atbildes uz jautājumiem, kurus mēs vēlamies uzdot, bet bieži vien baidāmies, jo nevēlamies izskatīties smieklīgi,” uzskata Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāja.

Grāmatu var lejupielādēt šeit.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses