Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brazovskis: Latvijas Krājbanka nevar pilnā apjomā izpildīt saistības pret noguldītājiem

"Manas prognozes, pēc rīcībā esošās informācijas ir, ka jau vakardien [22.novembrī] ir iestājusies garantēto noguldījumu nepietiekamība. Ja nemainās nekādi apstākļi, tad domāju, ka Latvijas Krājbanka,  diemžēl, būs pakļauta likvidācijai,"  teica Brazovskis.
Latvijas Krājbanka nevar pilnā apjomā izpildīt savas saistības pret noguldītājiem un kreditoriem, kas nozīmē, ka banka, visticamāk, tiks likvidēta, trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes  atzina Latvijas Krājbankas ieceltais pilnvarnieks Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

"Vienkārši sakot bankai nav naudas un Latvijas Krājbanka nevar izpildīt visas saistības pret noguldītājiem un kreditoriem," teica FKTK priekšsēdētājas vietnieks.

Viņš atzina, ka Lietuvas valdības lēmums glābt Latvijas Krājbankas mātesbanku Snoras var līdzēt tikai gadījumā, ja tiek veikti ieguldījumi arī Latvijas Krājbankā. "Situāciju tas var mainīt tikai tādā gadījumā, ja Lietuvas valdība rīkojas līdzīgi kā Latvijas valdība Parex bankas gadījumā. Ja Lietuvas valdība uzskata, ka Latvijas Krājbanka ir nozīmīgs Snoras aktīvs un, ka šis aktīvs Lietuvas valdībai ir jāuztur gan veicot kapitālieguldījumus, gan nodrošinot bankai nepieciešamo likviditāti, lai Latvijas Krājbanka izpildītu savas saistības pret tās noguldītājiem,"  teica Brazovskis.

Viņaprāt, Latvijas valdībai nevajadzētu nacionalizēt Latvijas Krājbanku un ieguldīt bankas kapitālā.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Krājbanku.

Pēc FKTK priekšsēdētājas Irēnas Krūmanes teiktā, Latvijas Krājbankas darbības apturēšana un kriminālprocesa ierosināšana ir saistīta ar aizdomām par bankas īpašumu 100 miljonu latu apmērā nelikumīgu ieķīlāšanu par labu trešajām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses