Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dalībnieku sapulce pagaidām nepagarina Melngaiļa pilnvaras "Lattelecom" valdes priekšsēdētāja amatā

Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzēja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis turpinās darbu uzņēmuma izpilddirektora amatā, bet viņa vieta uzņēmuma valdē kādu brīdi paliks vakanta.

Par šādu "Lattelecom" dalībnieku sapulces lēmumu aģentūrai BNS pavēstīja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gundars Strautmanis.

"Šobrīd Melngailim netiek pateikts ne nē, ne jā," viņš sacīja un piebilda, ka "Lattelecom" valdes priekšsēdētāja pienākumus uzņēmumā pagaidām pildīs "Lattelecom" finanšu direktors un valdes loceklis Juris Gulbis.

Pēc Strautmaņa teiktā, ka "Lattelecom" padome nākamnedēļ atsāks sarunas ar visām ieinteresētajām pusēm par vakanci "Lattelecom" valdē, lai pēc iespējas ātrāk tiktu pieņemts lēmums.

Strautmanis pastāstīja, ka pārējie divi "Lattelecom" valdes locekļi - Ingrīda Rone un Valdis Vancovičs, kuriem 9.decembrī beidzas pilnvaru termiņš, atkārtoti ievēlēti "Lattelecom" valdē.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka saskaņā ar ceturtdienas padomes ārkārtas sēdes lēmumu par "Lattelecom" valdes locekļiem tiek rekomendēts ievēlēt Roni un Vancoviču un turpināt diskusijas, lai pēc iespējas īsākā laikā pieņemtu lēmumu par iztrūkstošā "Lattelecom" valdes locekļa ievēlēšanu.

"Pašlaik "Lattelecom" padomē nav izskatīti citi alternatīvi kandidāti šim valdes locekļa amatam. Līdzšinējais "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis paliek izpilddirektora amatā," pēc ceturtdienas padomes ārkārtas sēdes informēja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs.

Laikraksts "Diena" šonedēļ vēstīja - nevar izslēgt, ka, tiekot vaļā no Melngaiļa, punkts tiks pielikts arī viņa piedāvātajai "Lattelecom" privatizācijai, kas paredz - maksājot 290 miljonus latu, par vairāk nekā 90% uzņēmuma īpašnieku kļūst ASV investīciju fonds "Blackstone Group", bet nepilni 10% nonāk darbinieku un vadības īpašumā. Pret šo privatizācijas priekšlikumu ir "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), kuru pārstāv Bērziņš.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka "Lattelecom" privatizāciju plānots īstenot, uzņēmumu pārdodot kompānijas vadībai un darbiniekiem, kas ieceres realizācijai ir piesaistījuši "Blackstone Group". Īstenojot Melngaiļa piedāvāto shēmu, "Lattelecom" vadībai piederētu 2,49% "Lattelecom" kapitāla, darbiniekiem ar rezervi - 5%, "Blackstone" - 92,51%.

Pašlaik Latvijas valstij pieder 51% "Lattelecom" kapitāldaļu, bet skandināvu koncernam "TeliaSonera" - 49%. Savukārt LMT valsts un tās uzņēmumu īpašumā ir 49% kapitāla, bet "TeliaSonera" pieder 51%.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

"Lattelecom" grupu veido seši uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom Technology", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Baltijas Datoru akadēmija" un LSS. Pērn "Lattelecom" grupas ieņēmumi bija 143,7 miljoni latu, bet peļņa - 39 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses