Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"DnB NORD Bankas" zaudējumi pērn - 87,1 miljons latu

DnB NORD Bankas zaudējumi pēc uzkrājumiem un nodokļiem pērn ceturtajā ceturksnī sasniedza 18,6 miljonus latu, bet zaudējumu kopapjoms pēc uzkrājumiem un nodokļiem 2009.gadā sasniedza 87,1 miljonu latu, informēja banka.

Bankas operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem 2009.gadā sasniedza 29,8 miljonus latu, kas ir par 22% augstāka nekā 2008.gada attiecīgajā periodā.

DnB NORD Bankas ieņēmumi no pamatdarbības 2009.gadā sasniedza 59,3 miljonus latu, kas ir par 13% vairāk salīdzinājumā ar 2008.gadu. Savukārt saimnieciskās darbības izdevumi 2009.gadā bija par 12% mazāki nekā pirms gada.

Gada beigās bankas depozītu portfelis sasniedza 455 miljonus latu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gada sākumā.

Kopējie DnB NORD grupas aktīvi Latvijā 2009.gada beigās sasniedza 1,9 miljardus latu, bet DnB NORD Bankas aktīvi bija 1,8 miljardi latu.

Bankas kredītportfelis gada beigās bija 1,5 miljardi latu, kas ir par 11% mazāk nekā pirms gada, bet pērn jaunizsniegto kredītu apjoms sasniedza 118 miljonus latu, to skaitā uzņēmumu darbībai un attīstībai tika izsniegti kredīti 78,7 miljonu latu apmērā.

Kā paziņojumā norāda banka, 2009.gadā pasaules un valsts ekonomiskās situācijas rezultātā būtiski samazinājās daļas klientu – gan fizisku, gan juridisku personu – maksātspēja, tādējādi gan banku sektors kopumā, gan DnB NORD Banka veidoja uzkrājumus nedrošajiem kredītiem. 2009.gada pirmajā pusē bankas neto uzkrājumu apjoms sasniedza 78,1 miljonus latu, 3.ceturksnī neto uzkrājumu apjoms pieauga par 26,5 miljoniem latu. Pērn 4.ceturksnī, ekonomiskās lejupslīdes tempam samazinoties, tika veidoti uzkrājumi 19,3 miljonu latu apmērā. Kopējais uzkrājumu apjoms pagājušajā gadā sasniedza 123,9 miljonus latu.

Gada pirmajā pusē banka palielināja kapitāla bāzi par gandrīz 50 miljoniem latu. Otrajā pusgadā DnB NORD Banka palielināja 1.līmeņa kapitālu par vēl 28 miljoniem latu.

Pērnā gada 31.decembrī DnB NORD grupas pašu kapitāls Latvijā bija 175,3 miljoni latu.

DnB NORD Bankas klientu skaits 2009.gadā palielinājās par 5,9%, to skaitā par 13% palielinājās bankas klientu – mazo, vidējo un lielo uzņēmumu skaits.

DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš vērtē, ka pagājušais gads gan Latvijas iedzīvotāju, gan uzņēmumu atmiņā paliks kā nozīmīgu pārbaudījumu un izaicinājumu gads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses