Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"DnB NORD": Latvijas nemitīgā kredītreitinga samazināšana uztrauc ārvalstu investorus

Latvijas nemitīgā kredītreitinga samazināšana uztrauc ārvalstu investorus un apgrūtina cīņu par kredītresursiem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina "DnB NORD Bankas" valdes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš.

Viņš teica, ka reitingu samazinājumus vērtē negatīvi. "Domāju, ka jebkuru akcionāru - gan rietumos, gan austrumos - uztrauc šī pastāvīgā tendence, kas pēdējā laikā parādās kredītreitingos, proti, tie samazinās. Reitings jau tikai atspoguļo to, kur mēs esam. Turklāt diezgan objektīvi. Nav tā kā viens otrs apgalvo, ka kredītreitingu aģentūras neko nesaprot. Saprot gan un ļoti labi, pat vairāk nekā mēs paši spējam un gribam saprast," sacīja Ozoliņš.

Baņķieris uzsvēra, ka visā pasaulē kredītresursi ir ierobežoti un tāpēc tie ir kļuvuši dārgāki, bet kredītreitinga samazinājums vēl vairāk samazina Latvijas uzņēmēju konkurētspēju cīņā par tiem. "Mēs arī visas grupas ietvaros - visās valstīs strādājošās meitasbankas un filiāles - savā starpā cīnāmies par šo kredītresursu piesaisti. Man ir jāsacenšas ar poļu vai somu kolēģi, lai tomēr papildu naudas tiktu virzīta uz Latviju, nevis uz Poliju vai Somiju. Ja Latvijas kredītreitings kļūst sliktāks, tas nozīmē, ka mana konkurētspēja par šo kredītresursu piesaisti ir kļuvusi sliktāka," norādīja Ozoliņš.

Viņš klāstīja, ka dažkārt situāciju var ietekmēt arī viena vai otra politiķa ļoti populistiski izteikumi. "Lai arī cik tas neliktos dīvaini Latvijā, ārpus valsts šie izteikumi tiek ņemti ļoti nopietni. Mēs esam jau pieraduši, un mums tas neliekas nekas īpašs, bet šos izteikumus vērtē. Tāpēc ir jābūt ļoti uzmanīgiem ar šādiem izteikumiem, lai situācija netiktu padarīta vēl sliktāka. Ja agrāk man šķita, ka šajā valstī lielākais ļaunums varētu būt korupcija, tad reizēm man gan šķiet, ka intelektuālā mazspēja ir vēl bīstamāka," atzina Ozoliņš.

Starptautiskās reitingu aģentūras vairākkārt ir samazinājušas Latvijas kredītreitingus, turklāt arī nākotnē tiem ir negatīvas prognozes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses