Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

ES tiešajiem maksājumiem šogad saņemti gandrīz 77,8 tūkstoši pieteikumu

Lauku atbalsta dienests (LAD) šogad saņēmis 77 750 lauksaimnieku pieteikumu Eiropas Savienības (ES) atbalstam jeb tiešajiem maksājumiem, kas ir mazāk nekā gadu iepriekš, aģentūrai BNS pavēstīja LAD Sabiedrisko attiecību sektorā.

Pēc LAD datiem, aktīvākie bijuši Dienvidlatgales un Austrumlatgales lauksaimnieki. Savukārt vismazākais iesniegumu skaits saņemts Lielrīgas reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.

LAD ES tiešo maksājumu departamenta speciālisti iesniegumu skaita sarukumu skaidro ar to, ka Latvijā ir vērojama lauksaimniecības uzņēmumu apsaimniekotās zemes platību koncentrācija, ar izmaiņām ES un Latvijas atbalsta saņemšanas nosacījumos un atbalsta pasākumu veidos.

Jau vēstīts, ka lauksaimnieki atbalstam šogad varēja pieteikties no 16.aprīļa līdz 11.jūnijam. Iesniedzot pieteikumus pēc 15.maija, atbalsts tika samazināts.

2006.gada sezonā LAD saņēma 80,7 tūkstošus lauksaimnieku pieteikumu ES platību atbalsta jeb tiešajiem maksājumiem. Visaktīvākie pieteikumu iesniedzēji pērn bija Dienvidlatgales lauksaimnieki, kas iesniedza 17 909 iesniegumus. Savukārt vismazākais iesniegumu skaits pagājušajā gadā saņemts Lielrīgas reģionālās lauksaimniecības pārvaldē - 5220.

LAD pagājušajā gadā ES platību maksājumos 76 tūkstošiem zemes apsaimniekotāju kopumā izmaksāja 130,808 miljonus latu.

ES maksājumi ir ikgadējs finansiāls atbalsts lauksaimniekiem, ko maksā par apstrādātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses