Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Evli paplašina darbību Krievijā - kopuzņēmums ar Avanko

Evli Bank Plc paplašina darbību Krievijā, iegādājoties 49,9% kapitāla uzņēmumā Avanko Oy, kas ir specializējies Krievijas korporatīvo finanšu jomā un kura biroji atrodas Pēterburgā un Maskavā. Atlikušie 50,1% no uzņēmuma kapitāla pieder Avanko vadībai. Ar ilgu darbības pieredzi Krievijas finanšu tirgos, dziļu izpratni par vietējās saimnieciskās darbības procesiem un plašu vietējo kontaktu tīklu, Avanko ir izveidojis plašu klientu bāzi, kurā ietilpst kā Krievijas, tā starptautiskie uzņēmumi.

Ar Avanko starpniecību Evli Korporatīvo finanšu nodaļas resursus papildina 24 profesionāļi no Krievijas, kas turpmāk cieši sadarbosies ar jau esošajām Evli darba grupām Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. „Šī paplašināšanās atbilst Evli stratēģijai un nostiprina mūsu konkurētspēju Baltijas jūras valstu reģionā. Evli galvenais tirgus ir Baltijas jūras valstu reģions, ieskaitot Krieviju un citas bijušās Padomju Savienības republikas. Izpratne par šī reģiona uzņēmumiem, nozarēm un tautsaimniecību ir viena no mūsu pamata iemaņām, kas nodrošina skaidras konkurences priekšrocības,” saka uzņēmuma Evli Bank Ģenerāldirektors Maunu Lehtimaki (Maunu Lehtimäki). „Sadarbība ar Evli nostiprinās Avanko tirgus pozīciju Krievijā. Pūles, ko esam ieguldījuši, nodrošinot savu klātbūtni Krievijā ļaus mums izvirzīt apjomīgākus darījumu izpildes mērķus un paplašināt pakalpojumu klāstu un klientu bāzi, kā arī nodrošināt piekļuvi informācijai par uzņēmumu kapitāla piedāvājumiem, līdzekļu pārvaldību un kapitāla tirgiem. Uzskatām, ka iespējas piedāvāt Krievijas uzņēmumiem sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO – Initial Pub-lic Offering) iespējas OMX Nordic Exchange nodrošinās mūsu uzņēmumam papildu konku-rētspēju,” saka Avanko Izpildirektors Grigorijs Dudarevs (Grigory Dudarev). Pēc Mikaela Tunveda (Mikael Thunved), Evli Bank Korporatīvo finanšu nodaļas vadītāja, vārdiem, kopuzņēmums Evli klientiem paver ievērojamas iespējas. „Investīcijas, kuru iegul-dīšanas mērķis ir Krievija, ātri aug, un tieši tādēļ Evli pašlaik nostiprina resursus šajā reģi-onā. Evli ir īstais laiks ienākt ātri augošajā Krievijas korporatīvo finanšu pakalpojumu tirgū.” „Krievija jau tagad ir desmitā lielākā tautsaimniecība pasaulē, un tiek plānots, ka līdz 2020. gadam tā sasniegs piekto vietu pasaules mērogā. Turpmākajos gados pavisam noteikti redzēsim apjomu pieaugumu sadarbībā starp Ziemeļvalstu reģiona valstīm un Krieviju,” komentē Tunveda kungs.      Evli Group jau pašlaik aktīvi darbojas Krievijas tirgū. Evli jau 2004. gadā uzsāka pirmā Krie-vijas akciju fonda darbību un līdz šai dienai pārvalda trīs atvērtos ieguldījumu fondus, kas veic investīcijas Krievijas un bijušo NVS valstu robežās. Šo fondu aktīvu apjoms ir sasniedzis 300 miljonu eiro. Evli Property Investments Ltd Pēterburgā darbojas jau no 2006. gada. Nekustamā īpašuma fonds EPI Russia I ir vērsts uz Pēterburgas nekustamā īpašuma tirgu un pašreiz tā portfelis sastāv no trīs ievērojamiem investīciju projektiem. Aptuvenais pašreizējo projektu investīciju apjoms ir 250 miljonu eiro.

EVLI BANK PLC

Evli bank PLC ir ne-atkarīga investīciju banka, kuras klienti ir uzņēmēji, uzņēmumu vadītāji un investīciju profesionāļi.

Evli tika dibināta 1985. gadā, un kopš tā laika ir bijusi pi-onieris un celmlauzis strauji attīstošos ka-pitāla tirgos. Evli ir nodrošinājusi savu līdera pozīciju, patei-coties lielajai piere-dzei un zināšanām, kā arī spējai atrast jaunus risinājumus saviem klientiem svārstīgajos tirgos.

Evli primārais tirgus ir Baltijas jūras reģions. Uzņēmums darbojas Somijā, Zviedrijā, Baltijas valstīs un Polijā. Evli ir pārstāv-niecības arī Luksem-burgā un – sadarbībā ar tā kopuzņēmumu Nordic Partners Inc. – Ņujorkā.

Lai radītu maksimālu pievienoto vērtību saviem klientiem, Evli veido ilgtermiņa at-tiecības, kas balstī-tas uz abpusēju uzti-cību.

Evli Grupas pamat-kapitāls sasniedz 71,1 miljonus EUR un BIS kapitāla pietie-kamības koeficients 2007. gada 31. de-cembrī bija 15,2% . Evli Grupā strādā apmēram 375 darbi-nieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses