Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Franču "Societe Generale" apsver iespēju Latvijā saņemt banku licenci

Francijas finanšu grupa "Societe Generale" apsver iespēju Latvijā saņemt banku licenci, pirmdien raksta "Dienas Bizness" (DB).

Laikraksts norāda, ka tas nozīmē, ka "Societe Generale" grupa, kurā ietilpst gan banka, gan Latvijas patēriņa kredītu kompānijas "Inserviss Group" īpašniece "Societe Generale Consumer Finance", varētu Latvijā izveidot jaunu banku, iegādāties kādu no esošajām vai arī atvērt filiāli.

"Societe Generale Consumer Finance" pārstāve Baltijas valstīs, "Inserviss Group" valdes locekle Nina Katerina Rubinšteina (Nina Catherine Rubinstein) DB apliecinājusi, ka "Societe Generale" ir interese par banku licenci, lai "Inserviss Group" klientiem varētu paplašināt pakalpojumu klāstu, piemēram, izsniegt kredītkartes.

Viņa arī pieļāvusi, ka "Inserviss Group" varētu kļūt par banku, taču «tas nenotiks tuvākā laikā". "Ejot uz priekšu, "Inserviss Group" pēta visus veidus, lai, sekojot stratēģijai, kļūtu par vienu no galvenajām kreditēšanas institūcijām Latvijā,» sacījusi Rubinšteina.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Francijas kompānija "Société Générale" pērn novembrī kļuva par līzinga kompānijas "Inserviss Group" īpašnieci.

"Société Générale" savulaik jau Latvijā piederēja banka, taču 2000.gadā "Société Générale" Rīgas nodaļa pašlikvidējās. Toreiz Francijas bankas "Société Générale" Rīgas nodaļas aktīvus un pasīvus pārņēma "Merita Bank Plc." (tagadējā "Nordea bank Finland Plc." Latvijas filiāle).

"Société Générale" grupā strādā vairāk nekā 100 tūkstoši darbinieku, un tā apkalpo vairāk nekā 20 miljonus individuālo klientu. "Société Générale Consumer Finance" ir plašs filiāļu tīkls un meitasuzņēmumi 19 valstīs. Kopējais izsniegto aizdevumu apjoms pārsniedz 14 miljardus eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija.

Tāpat jau vēstīts, ka 2005.gadā Latvijā darbu sāka cita liela starptautiska kreditēšanas kompānija "GE Money", iegādājoties "RD Līzinga grupu", bet pērn tā iegādājās arī banku Latvijā, kļūsot par "Baltic Trust Bank" lielāko īpašnieci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses