Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Hansa Austrumeiropas Nekustamā īpašuma akciju fonda ienesīgums – 69,2%

Savas pastāvēšanas laikā Hansa Austrumeiropas Nekustamā Īpašuma Akciju fonds spējis piesaistīt investorus no visas pasaules un noslēdzis pirmo darbības gadu ar 69,2%* lielu ienesīgumu.

Aktīvu ziņā Hansa Austrumeiropas Nekustamā Īpašuma Akciju fonds šobrīd ir otrs lielākais starp Hansa Grupas pārvaldītajiem fondiem. Savā pirmajā dzimšanas dienā tā vērtība pārsniedza 140 miljonus eiro.

Tīna Ķuze, AS „Hansabanka” valdes locekle, Ieguldījumu pārvaldes vadītāja: „Fonda sniegums pirmajā darbības gadā bijis ļoti veiksmīgs, piedzīvojot tikai pavisam nelielas vērtības svārstības.

Gada laikā fonds tikai kāpinājis savus pieauguma tempus un šobrīd sasniedzis visaugstāko ienesīguma rezultātu salīdzinājumā ar citiem fondiem, kas iegulda jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Arī fonda salīdzinošā indeksa CA IB Emerging Europe Real Estate sniegums par analoģisku laika periodu bijis mazāks, sasniedzot 50%. Protams, fonda popularitātes ķīla ir tā izvēlētā darbības sfēra – nekustamie īpašumi, — kas Austrumeiropas un centrālās Eiropas valstīs šobrīd ir perspektīvākā un populārākā nozare.”

Austrumeiropas nekustamā īpašuma akciju fonds Hansa ir publisks atvērts investīciju fonds, kurš ir piemērots, pirmkārt, ilgtermiņa investīcijām tiem ieguldītājiem, kam ir pieņemams augsts riska līmenis vai kuriem ir investīciju pieredze. Fonds investē uzņēmumos, kuri ir saistīti ar Austrumeiropas nekustamā īpašuma sektora attīstību. Kā fonda potenciālo investīciju objektu piemēri varētu būt uzņēmumi, kuri nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu, uzņēmumi, kuri nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu, un būvniecības firmas. Šobrīd fonda lielākie ieguldījumu ir veikti Bulgārijas (21.8% no kopējā portfeļa), Krievijas (14.2%) un Polijas (12.2%) uzņēmumu akcijās.

Hansa Austrumeiropas Nekustamā īpašuma akciju fonda pārvaldītājs Alvar Roosimaa informēja, ka fonda lielā ienesīguma pamatā ir savlaicīga darbības uzsākšana reģiona sektorā ar vislielāko potenciālu, kuram pēdējā pusgadā bija raksturīgas cita citai sekojošas jaunas akciju emisijas: „Veicot ieguldījumus attīstības tirgos, panākumu atslēga ir plaša pieeja vērtības jēdzienam: gadās, ka noteiktai vietai un noteiktam laikam visa vērtība ir izsakāma ar pieaugumu – Austrumeiropa un šī desmitgade ir tieši šāds laiks un šāda vieta.”

Fonda pārvaldītājs uzskata, ka arī Centrālās un Austrumeiropas/NVS nekustamā īpašuma uzņēmumu akciju nākotnes izredzes ir pozitīvas. Līdz ar to varam gaidīt, ka arī turpmāk fonda ienesīgums būs investoriem pievilcīgs. Papildus informāciju par Hansa Austrumeiropas Nekustamā Īpašuma Akciju fondu var iegūt internetbankas hanza.net sadaļā Investors/Fondi.

* vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzīgu ienesīgumu nākotnē.


Papildu informācija:
Ivars Svilāns,
AS „Hansabanka” preses sekretārs
tālr. 7444561; mob. 29454411  
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses