Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Hansabanka" aicina uz "Pensiju dienām" Cēsīs

Ceturtdien, 29. maijā, no plkst. 10:00 līdz 16:00 Hansabankas filiālē Cēsīs, Uzvaras Bulvārī 12 ikvienam būs iespēja saņemt zinošu Hansabankas Investīciju produktu pārvaldes speciālistu padomus un atbildes uz jautājumiem par to, kā visdrošāk vairot savu pensijas kapitālu. Pēc Hansa atklātā pensiju fonda reģistrēto aktīvo uzņēmumu skaita, kas izvēlējušies uzkrāt saviem darbiniekiem pensiju 3.

līmenī – 48% atrodas Rīgā, ieņemot pārliecinoši pirmo vietu. Otrajā vietā – Kurzeme (20%), bet trešajā vietā – Zemgale (14%). Vidzemē un Latgalē uzkrāj tikai attiecīgi – 9% un 8% uzņēmumu. Tāpēc Hansabanka nolēmusi informēt un rosināt tieši Latvijas reģionu iedzīvotāju interesi par pensiju 3. līmeni, gan kā individuālu nākotnes ieguldījumu iespēju, gan efektīvu papildus ieguvumu sev kā darbiniekam. “Šodienas mainīgā ekonomiskā situācija liecina, ka par labklājību mūža otrajā pusē jāsāk domāt jau laikus. Pēc aiziešanas pensijā cilvēkam ir nepieciešami apmēram 70% no agrākajiem ienākumiem, bet valsts nodrošinātās pensijas kapitāls nākotnē spēs segt tikai daļu no nepieciešamā. Kā liecina Hansabankas veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju ieguldīšanas paradumiem, līdzekļu uzkrāšana pensiju fondos šobrīd ir otrs populārākais krāšanas veids, ko apsteidz tikai naudas uzkrāšana bankas kontā. Ir plānots, ka pensiju 3. līmeņa dalībnieku skaits turpinās augt, jo Hansabanka kā uzkrājumu un ieguldījumu eksperts piedāvā pārdomātus uzkrājumus un ieguldījumus, izvērtējot katra klienta individuālās iespējas un izvēloties vispiemērotākos risinājumus,“ uzsver Anrijs Čeksters, Hansa atklātā pensiju fonda valdes priekšsēdētājs. Par pensiju 3. līmeniPensiju 3. līmenis ir privātā brīvprātīgā pensiju shēma. Pensiju sistēmas 3. līmenis ļauj brīvprātīgi veidot papildu uzkrājumus savai pensijai. Tas nozīmē, ka papildus pensiju sistēmas 2. līmenim cilvēks var individuāli vai arī ar sava darba devēja starpniecību daļu savu ienākumu brīvprātīgi ieguldīt privātajā pensiju fondā. Pensiju 3. līmenis ir veids kā, izmantojot likumā paredzētos nodokļu atvieglojumus un neradot ievērojamas izmaksas šodien, palielināt savu labklājību vecumdienās, ar iespēju saņemt uzkrāto kapitālu pirms valsts garantētās pensijas, jau 55 gadu vecumā. Hansa atklātais pensiju fonds dod iespēju saņemt Latvijas un pasaules finanšu tirgos pieejamo ienesīgumu, veicot iemaksas vienā vai vairākos licencētos pensiju plānos - Stabilitāte +25, Dinamika+ 60, Dinamika+ 100 un Dinamika+ (USD). AS „Hansa atklātais pensiju fonds” no savas darbības sākuma 2003. gadā pensiju trešajam līmenim ir piesaistījis vairāk nekā 36 615 dalībnieku un turpina izglītot un informēt iedzīvotājus par uzkrājumu veidošanas nozīmi drošai nākotnei, esot populārākais pensiju fonds Latvijā ar visstraujāk augošo dalībnieku skaitu.

Papildu informācija:
Kristīne Jakubovska
AS „Hansabanka“ preses sekretāre
Tel. 67444560, Mob. 29128208
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses