Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Hansabankai" jauns "zaļais" dinamiskais depozīts — "Pasaules inovācijas"

No 29.jūlija sākusies pieteikšanās jaunam Hansabankas dinamiskajam depozītam Pasaules inovācijas. Tā potenciālā peļņa balstīta uz investīciju veikšanu uzņēmumos, kas specializējas novatorisku produktu un pakalpojumu izstrādē, kā arī piedāvā risinājumus visā pasaulē strauji augošām problēmām — klimata pārmaiņām, lielākam dzeramā ūdens pieprasījumam, kā arī demogrāfiskajai slodzei.

Pēdējā laikā investīcijas inovatīvos uzņēmumos kļūst aizvien pievilcīgākas. Dinamiskais depozīts Pasaules inovācijas ir piesaistīts UBS Sociāli atbildīgu ieguldījumu globālo novatoru fondam (UBS SRI Global Innovators Fund). Fonda portfelī ir no 50 līdz 70 maza un vidēji liela kapitāla uzņēmumu akcijas. Šos uzņēmumus vieno rūpes par apkārtējo vidi un augsta resursu efektivitāte, un tie piedāvā risinājumus kādai no trijām modernās pasaules būtiskākajām problēmām, ieguldot šādās nozarēs:
- klimata pārmaiņas (energoresursi/mobilitāte) — novatoriski uzņēmumi, kuri ražo degvielu ar nelielu CO2 izmešu daudzumu un izstrādā braukšanas tehnoloģijas, kas padarīs sabiedriskā un privātā transporta līdzekļu izmantošanu videi draudzīgu un sociāli pieņemamu;
- ūdens – uzņēmumi pievērš uzmanību ūdens kvalitātes uzlabošanai un izstrādā daudzsološas tehnoloģijas dzeramā ūdens ražošanai un piegādei un efektīvai šī vērtīgā resursa izmantošanai;
- demogrāfija (uzturs/veselības aprūpe) — pārtikas ražotāji pielāgo savus produktus, jo klienti arvien biežāk apzinās veselības nozīmīgumu, novatori izstrādā risinājumus izmaksu samazināšanai veselības aprūpē un slimību profilaksē.

Renārs Karašs, Hansabankas Investīciju produktu daļas vadītājs uzsver: „Līdz ar izmaiņām pasaules ekonomikā daudzi uzņēmumi ir sākuši nopietnāk skatīties inovāciju virzienā, jo tas ir veids, kā augt un attīstīties. Daudz lielāka uzmanība tiek pievērsta arī apkārtējās vides problēmām — piesārņojumam, dabas resursu trūkumam un klimata izmaiņām. Uzņēmumiem šajos darbības virzienos saskatām lielu attīstības potenciālu, kas padara tos investoriem pievilcīgus, solot stabilu izaugsmes potenciālu.“

Ieguldījuma portfeļa sadalījums pa nozarēm ir šāds: 74,10 % klimata izmaiņas (enerģija/pārvietošanās), 15,30% —demogrāfija (pārtika/veselības aprūpe), kā arī ūdens ar 10,70 %.

Jaunais dinamiskais depozīts „Pasaules inovācijas“ ir interesants arī plašās diversifikācijas dēļ — šobrīd portfelis iekļauj visu pasaules reģionu uzņēmumus, turklāt viena uzņēmumu akciju īpatsvars fondā nepārsniedz 4%. Pēdējos gados UBS Sociāli atbildīgu ieguldījumu globālo novatoru fonda darbības rezultāti vienmēr ir pārsnieguši salīdzinošo bāzes indeksu.

*Vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzīgu ienesīgumu nākotnē.

Pieteikties jaunajam dinamiskajam depozītam var no 29. jūlija līdz 28. augustam.  Depozīta termiņš — 2 gadi (sākuma datums ir 29. augusts, bet depozīta beigu datums — 2010.gada 30. augusts).

Papildu informācija:
Ivars Svilāns
AS „Hansabanka“ sabiedrisko attiecību vadītājs
Tālr. 67444561, 29454411
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses