Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

“Hansabankas” peļņa pirmajā pusgadā — 56,5 miljoni latu

Šā gada pirmajā pusgadā “Hansabankas” grupas peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 47,8 miljonus latu, savukārt “Hansabankas” peļņa — 56,5 miljonus latu, liecina “Hansabankas” sniegtā informācija.

“Hansabankas” grupas aktīvi, salīdzinot ar gada sākumu, pieauga par 251 miljonu latu, sasniedzot 5,312 miljardus latu.

Savukārt klientu skaits sasniedza 923 100.

Kā uzskata banka, pamats izaugsmes turpināšanai gada pirmajā pusē bija darba produktivitātes palielināšana, inovāciju un klientu servisa attīstība.

“Šie paši faktori ir svarīgi kopējai ekonomikas attīstībai, lai panāktu ilgtspējīgu labklājības pieaugumu. Jādomā un jārīkojas, nevis gaidot straujus, tūlītējus ieguvumus, bet gan skatoties ilgtermiņā — vismaz 15—20 gadu perspektīvā — un nopietni domājot par eksporta un darba ražīguma attīstību valstī kopumā,” uzskata “Hansabankas” valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš.

“Hansabanka” gada pirmajā pusē palielinājusi ieguldījumu un uzkrājumu apjomu — kopējais noguldījumu apjoms sasniedza 1,746 miljardus latu, palielinoties par 42,7 miljoniem.

Turpināja pieaugt internetbankā veikto noguldījumu apjoms — 40,8% noguldījumu “Hansabankā” pirmajā pusgadā veikti, izmantojot internetbanku.

Pirmajā pusgadā 96,36% no visiem norēķiniem “Hansabankā” tika veikti elektroniski. Ja visi klienti darījumus veiktu tikai bankas filiālēs, būtu nepieciešamas 1953 “Hansabankas” filiāles patlaban esošās 71 filiāles vietā, vēsta banka.

Bankas internetbanku lietotāju skaits kopš gada sākuma palielinājies par 93 400 un sasniedzis 749 200, savukārt mobilās bankas lietotāju skaits sasniedza 620 200, palielinoties par 53 800.

“Hansabankas” grupas kredītportfelis pirmajā pusgadā sasniedza 4,494 miljardus latu, palielinoties par 323,2 miljoniem. Pirmajā pusgadā mājokļu kredītu pieaugums sasniedza 3% jeb 39,5 miljonus latu, sasniedzot 1,340 miljardus. “Tas apliecina, ka klienti joprojām aizņemas, lai uzlabotu savus dzīves apstākļus, iegādājoties vai labiekārtojot esošo mājokli,” secina bankas speciālisti.

Patlaban “Hansabankas” hipotekāro kredītu klientu skaits ir sasniedzis 47 700.

Savukārt uzņēmumu sektorā “Hansabankas” grupa sasniegusi pieaugumu 10% apmērā jeb par 222,7 miljoniem latu, bet kopējais uzņēmumu kredītportfelis ir 2,539 miljardi latu. “Hansabankas” prioritāte šogad ir eksportējošo uzņēmumu finansēšana, mazo un vidējo, kā arī lauksaimniecības uzņēmumu atbalsts.

Tāpat pirmajā pusgadā atvērta jauna norēķinu grupu Daugavpilī, paplašināta Ogres filiāle, Siguldas un Aizkraukles filiāles pārcēlās uz jaunām telpām, bet Kuldīgā ielikts pamatakmens un uzsākta jaunas filiāles būvniecība. Vasarā “Hansabanka” ieplānojusi atvērt norēķinu grupu arī Aizputē, bet gada otrajā pusē — jaunas filiāles Jelgavā, Rīgā un Valmierā.

“Hansa līzinga” līzinga un faktoringa portfelis ir palielinājies par 24 miljoniem latu, sasniedzot 758 miljonus latu.

Šogad pirmajā pusgadā bankas izsniegto karšu skaits sasniedza 911 00, no gada sākuma palielinoties par 18 900.

Banka atgādina, ka no rudens “Hansabank” grupa Baltijā turpinās darbu ar savas mātes kompānijas — “Swedbank” — vienoto zīmolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses