Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Hipotēku banka un KfW Bankengruppe paraksta Vispārējo Aizdevuma Līgumu EUR 30 miljonu apmērā MVU kreditēšanai

Hipotēku banka un Vācijas KfW Bankengruppe ir noslēgušas Vispārējo Aizdevuma Līgumu 30 miljonu eiro apjomā MVU Sektora attīstībai Latvijā. Līgumu parakstīja Hipotēku bankas Valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis un KfW Bankengruppe Valdes loceklis Ginters Broinigs (Günther Bräunig) Latvijas Finanšu Ministrijā Rīgā, vakar 26.jūlijā.

Hipotēku banka izmantos šos līdzekļus, lai finansētu Latvijas vidējo un mazo uzņēmēju vidēja un ilgtermiņa ieguldījumus. MVU joprojām atrodas neizdevīgās pozīcijās, piesakoties aizdevumiem. Jaunā kredītlīnija ļaus sekmēt kredīta produktu nonākšanu pie šīm mērķa grupām. Šis aizdevums ir summas ziņā lielākais atsevišķais aizdevums, kas izsniegts Hipotēku bankai no KfW puses.

„Esmu gandarīts, ka turpinām mūsu auglīgo sadarbību jo tā virza mūs uz kopējo mērķi – atbalstu mazo un vidējo uzņēmēju sektoram Latvijā,” uzsvēra Ginters Broinigs.

Hipotēku banka un KfW Bankengruppe ir intensīvi sadarbojušās kopš 2000. gada. Šīs sadarbības ietvaros Hipotēku bankai kopumā jau tikuši piešķirti vispārējie aizdevumi vairāk nekā 36 miljonu eiro apjomā Latvijas MVU sektora atbalstam. Turklāt šī gada jūlija sākumā abas institūcijas parakstīja memorandu par energoefektivitātes veicināšanu un klimata aizsardzību kopīgi ar citām Austrumeiropas attīstības bankām Igaunijā un Polijā. Tas paredz turpmāku sadarbību un pieredzes apmaiņu, lai attīstītu un piedāvātu finansējumu mājokļu renovācijai un efektīvi izmantotu Eiropas struktūrfondus.

„Vācijas pieredze mums rāda, kā attīstības banka spēj sniegt reālu atbalstu sabiedrībai. Esam daudz mācījušies no mūsu partneriem un ceram, ka sadarbība attīstīsies arī turpmāk,” sacīja Inesis Feiferis.
Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Latvijā. Hipotēku bankas prioritāte ir atbalsts maziem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos, sadarbojoties ar privātajām komercbankām. Bankas attīstības produkti ir paredzēti dažādu nozaru attīstībai, atbalstot inovācijas un nestandarta biznesa idejas.

KfW Bankengruppe ir Vācijas Federatīvās Republikas attīstības banka. Tā sāka savu darbību Centrālajā un Austrumeiropā 1991. gadā ar mērķi atbalstīt finanšu sektora izveidi šajā reģionā. KfW sākotnēji koncentrējās uz attīstības banku izveidi un attīstības kredītu programmu izstrādi. Tagad KfW nodrošina attīstības bankas un komercbankas ar refinansēšanas līdzekļiem dažādiem mērķiem, tādiem kā MVU finansēšana, mājokļu programmas, nelieli infrastruktūras projekti. Turklāt, kopš 2000. gada KfW ir piedalījusies ES MVU Finansēšanas Fondā un pēc tam arī Pašvaldību Finansēšanas Fondā (pašvaldību kreditēšana), kā arī Priekšdarbu Plānā (mikro kreditēšana). Šīs KfW darbības aptver visu reģionu, kopējās sadarbības saistības sasniedz EUR 1.6 miljardus pa 50 sadarbības bankām Centrālajā un Austrumeiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses