Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

If Latvia 2007. gadā dinamiski aug un uzrāda lieliskus rezultātus

2007.gadā apdrošināšanas akciju sabiedrība If Latvia uzrādījusi lieliskus darbības rezultātus, kas noticis pateicoties arvien lielākai klientu aktivitātei un uzticībai. Apdrošināšanas polišu pārdošana pērn pieaugusi par 43,1%, savukārt atlīdzībās izmaksāti 9,5 miljoni latu.

Neskatoties uz pieaugošo inflāciju un ekonomikas izaugsmes sabremzēšanos, If Latvia izdevies sasniegt būtisku apgrozījuma pieaugumu un labus peļņas rādītājus, kas ļaus uzņēmumam turpināt izaugsmi un investēt jaunu e-apdrošināšanas pakalpojumu attīstībā. Kopumā 2007.gadu If Latvia noslēgusi ar 22 791 420 latu apgrozījumu, kas ir par 45,8% vairāk kā pērn, un ar 1 334 703 latu peļņu.

Andris Morozovs, If Latvia valdes priekšsēdētājs, stāsta: ”2007.gadā, neatkāpjoties no saviem pamatprincipiem un kvalitātes rādītājiem, esam gan sasnieguši nospraustos mērķus, gan kāpinājuši darbības efektivitāti. Esam gandarīti, ka mums augstas inflācijas apstākļos ir izdevies samazināt izdevumu attiecību un nodrošināt labu rezultātu. 2007. gada pieauguma pamatā ir ļoti straujš pieaugums tieši privātpersonu segmentā – privātiem klientiem pārdoto polišu skaits gada laikā ir pieaudzis pat par 54%. Viens no iemesliem šim panākumam ir mūsu strauji paplašinātais e-apdrošināšanas pakalpojumu klāsts. Arī turpmāk veiksim investīcijas papildus pakalpojumu ieviešanā internetā un If Latvia kā vadošā riska apdrošinātāja e-pakalpojumu jomā pozīciju nostiprināšanā.”

2007. gadā kopumā If Latvia pārdevusi par 43,1 % jeb 26 386 apdrošināšanas polisēm vairāk kā 2006. gadā. Visbūtiskāk, par 84,2% 2007.gadā pieaudzis If Latvia OCTA apdrošināšanas apjoms, par 62,9% KASKO, par 55,8% ceļojumu, bet par 43,7% īpašumu apdrošināšanas apjoms.

Atlīdzībās pērn izmaksāti gandrīz 9,5 miljoni latu. Visstraujāk, gandrīz 2.5 reizes, If Latvia izmaksāto atlīdzību apjoms 2007.gadā audzis civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas jomā . Nedaudz lēnāk, par 69,2% pieaudzis izmaksāto KASKO atlīdzību apjoms, sasniedzot 4,6 miljonus latu, kas ir par gandrīz 2 miljoniem latu vairāk kā pērn. KASKO veido teju pusi jeb 48,4% no If Latvia izmaksātajām negadījumu atlīdzībām. Trešais lielākais izmaksāto atlīdzību apjoms bijis veselības apdrošināšanas jomā – par 53,5% vairāk kā 2006.gadā, bet OCTA izmaksu apjoms pieaudzis par 41,1%, sasniedzot 918 377 latu.

Joprojām gandrīz 2/3 atlīdzību izmaksu veido transporta negadījumu zaudējumu (OCTA & KASKO) atlīdzināšana.

„Spēcīga un rentabla izaugsme ir If Latvia uzdevums arī 2008. gadam. 2007. gada rezultāts parāda, ka mūsu izvēlētā stratēģija un pieeja ir pareiza. Tamdēļ arī turpmāk turpināsim strādāt pie modernu pārdošanas un atlīdzību regulēšanas modeļu ieviešanas Latvijas tirgū,” norāda Andris Morozovs.

Īsumā par If Latvia:
If ir viens no lielākajiem riska apdrošinātājiem Baltijā. If Latvia dibināta 1998. gadā, tās īpašnieks ir If - lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropā. If Latvia piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.
If Latvia ir pirmais apdrošinātājs, kas Latvijā piedāvā iegādāties apdrošināšanas polises un pieteikt KASKO negadījumu internetā, If Online sistēmā. „If Latvia” AAS strādā 150 darbinieki, kas sniedz savus pakalpojumus 7 klientu apkalpošanas centros Rīgā, Valmierā, Liepājā un Jelgavā.

Tuvākai informācijai:
Līga Lētiņa,
If Latvia Komunikāciju vadītāja
Tālr. 67 094 755
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses