Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

If Latvia: Dubultojies e-apdrošināšanas pakalpojumu pieprasījums

Gada laikā, kopš darbu uzsākusi pirmā e-apdrošināšanas sistēma Latvijā If Online, pieprasījums pēc e-polisēm strauji audzis. 2007.gada otrajā pusē e-polišu pieprasījums ir pat dubultojies un kopumā 2007.gadā e-polises iegādājušies jau 11% no If Latvia privātiem klientiem. If Online klienti novērtējuši ne tikai elektroniski iegādāto polišu izdevīgumu, bet arī ietaupīto laiku.

Turklāt elektroniski izdoto polišu īpatsvars pieaug - 2008.gada janvārī jau 19% no If Latvia privātajiem klientiem polises iegādājušies internetā, kas ir divreiz vairāk, kā pirms pusgada. Visbiežāk iedzīvotāji internetā pērk ceļojumu polises - 75% no kopējā If Latvia e-polišu skaita. 16% iegādājušies e-OCTA polises, bet nedaudz vairāk kā 2% - iedzīves, civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises. Īpašuma apdrošināšanas e-polises veido 4% no kopējā e-polišu skaita. Zīmīgi, ka visbiežāk iedzīvotāji internetā polises iegādājas darba laikā. Darba dienās no plkst. 8 – 18 tiek iegādāti 64% e-polišu, liecina If apkopotā informācija. 24% e-polišu iegādātas darba dienu vakaros, bet 11,6% - brīvdienās. E-polises iegādājas gan jauni, gan veci - pircēju vecums bijis no 16 līdz 71 gadiem, bet vidējais e-polises pircējs ir 35 gadus vecs. Atzinību pelnījis fakts, ka uz Latvijā izstrādātās If Online ideoloģiskās un tehnoloģiskās bāzes gada nogalē ieviesta arī interneta apdrošināšanas sistēma Lietuvā, savukārt drīzumā tāda tiks ieviesta arī Krievijā. Jānis Kesteris, If Baltijas un Krievijas IT vadītājs komentē: „E-apdrošināšanas projekts, kas aizsākās entuziasma dēļ, ir kļuvis par nopietnu pārdošanas kanālu, ko novērtējuši gan mūsu klienti, gan kolēģi ārpus Latvijas, gan konkurenti. Mūsu uzdevums - negulēt uz esošo sasniegumu lauriem, jo klienti pieprasa arvien augstāku kvalitāti, un e-risinājumu klāsts apdrošināšanā vēl ne tuvu nav izsmelts. Ticu, ka 2008.gads būs straujas e-apdrošināšanas izaugsmes gads, kurā būtisku lomu spēlēs OCTA likuma izmaiņas, kas ļaus no 1.jūnija iegādāties internetā un lietot satiksmē e-OCTA polises.” If Online apdrošināšanas sistēmu ir novērtējuši ne tikai If kolēģi ārvalstīs. Jau ziņots, ka 2007. gada novembrī If Online apdrošināšanas sistēma saņēma Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju balvu „Platīna Pele ‘2007” nominācijā Biznesa attīstība un e-komercija. Par If Online: Pirmo ceļojumu e-polisi, ko varēja apmaksāt tiešsaistē ar maksājumu karti, If Latvia izdeva jau 2006.gada 7.septembrī. Kopš 2007.gada februāra If Latvia kā pirmais Latvijā ieviesa interneta apdrošināšanas sistēmu If Online. Šobrīd If Online pieejams plašākais e-apdrošināšanas polišu klāsts Latvijā, piedāvājot iegādāties privātpersonām If Latvia ceļojumu, nekustamā īpašuma, t.sk. iedzīves un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas un OCTA polises internetā 24 stundas diennaktī visu gadu. If Latvia ir arī šobrīd vienīgā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas piedāvā pieteikt KASKO negadījumus If Online, nedodoties uz apdrošinātāja biroju. Tuvākai informācijai: Līga Lētiņa, If Latvia Komunikāciju vadītāja Tālr. 67 094 755 e-pasts: [email protected] Par If Latvia: If ir viens no lielākajiem riska apdrošinātājiem Baltijā. If Latvia dibināta 1998. gadā, tās īpašnieks ir If - lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropā. If Latvia piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses