Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Karginam un Krasovickim nemaz nepiedāvās piedalīties "Parex bankas" obligāciju emisijā

Bijušajiem Parex bankas īpašniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim nepiedāvās piedalīties bankas obligāciju emisijā, vēsta BNS, atsaucoties uz Parex bankas valdes priekšsēdētāja padomnieci sabiedrisko attiecību jautājumos Maiju Celmiņu.

Viņa norādījusi, ka attiecībā pret bankas bijušajiem akcionāriem ir jāņem vērā Ieguldījuma līguma nosacījumi, kas arī ir iemesls tam, ka tieši V.Karginam un V.Krasovickim šāds piedāvājums no bankas nav izteikts. "Viņiem abiem konkrēti netiks piedāvātas [obligācijas]," sacījusi M.Celmiņa, paskaidrojot, ka tas ir saistīts ar Ieguldījuma līguma nosacījumiem.

Arī pats V.Kargins norādījis, ka oficiāls piedāvājums viņam un Viktoram Krasovickim apmainīt noguldījumus pret bankas obligācijām nav iesniegts.

Kā vēstīts, piektdien bankas akcionāri nolēma veikt bankas parāda vērtspapīru emisiju, nosakot, ka maksimālā emitēto vērtspapīru nominālu kopsumma ir 175 miljoni eiro. Bankas lielākajiem depozītu noguldītājiem, kuriem ir ierobežota iespēja rīkoties ar saviem līdzekļiem, plānots piedāvāt iegādāties vērtspapīrus, izmantojot šos bankā noguldītos līdzekļus.

"Mēs neizprotam šāda ierosinājuma būtību, kā arī piedāvātāja statusu," laikrakstam Telegraf stāstījis V.Kargins. Viņš vērsa uzmanību uz savu statusu – viņš, pirmkārt, esot vienkāršs bankas klients, un, otrkārt, viens no noguldījumu līguma dalībniekiem. Bez viņa šī līguma dalībnieks ir arī V.Krasovickis un Latvijas Hipotēku un zemes banka, tādējādi, ja ir runa par izmaiņām attiecībās "klients-banka", tad izmaiņas esošajā līgumā var piedāvāt tikai kāds no līguma dalībniekiem, norāda baņķieris.

Šādu piedāvājumu viņš neesot saņēmis nedz no V.Krasovicka, nedz no Latvijas Hipotēku un zemes bankas.

Jau ziņots, ka Parex šis instruments ļauj atrisināt naudas pietiekamības problēmu, jo, aizstājot depozītus ar obligācijām, banka var būt droša, ka pirmajā dienā pēc visu ierobežojumu atcelšanas no tās atkal neaizplūdīs ievērojamas naudas summas.

(pievienotas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses