Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kargins AT priekšsēdētājam lūdz iesniegt protestu par aizliegumu atsavināt pusi "Parex bankas" akciju

"Parex bankas" līdzīpašnieks Valērijs Kargins ceturtdien vērsies pie Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Andra Guļāna ar iesniegumu, kurā lūdz iesniegt protestu par AT lēmumu, kas noteica aizliegumu atsavināt pusi "Parex bankas" akciju, kas reģistrētas uz Kargina vārda.

Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja aģentūru BNS informēja, ka Kargins par minēto lēmumu līdz pirmdienai varēja iesniegt blakussūdzību, taču tas netika izdarīts, un pašreiz blakussūdzības iesniegšanas termiņš ir pagājis.

Ceturtdien iesniegtajā iesniegumā AT priekšsēdētājam baņķieris lūdz iesniegt protestu un minēto lēmumu par aizliegumu atcelt. Likums paredz, ka AT priekšsēdētājs var iesniegt protestu par spēkā stājušos nolēmumu, skaidroja Kataja.

Viņa informēja, ka AT priekšsēdētājs iepazīsies ar iesniegumu un lietas materiāliem, kā arī lems par protestu. Šis lēmums jeb atbilde ir jāsniedz 15 dienu laikā.

Jau vēstīts, ka par minēto aizliegumu AT lēma, apmierinot bankas līdzīpašnieka šķirtās sievas Tatjanas Karginas pieteikumu par prasības nodrošinājumu.

Strīdu par īpašuma sadali AT pēc būtības plāno skatīt 22.novembrī.

Pieteikumā par nodrošinājumu norādīts, ka lietā nav strīda par to, ka laulāto kopīgās mantas sastāvā ietilpst uz Kargina vārda reģistrētās "Parex bankas" akcijas. Strīds ir par to, kādā apjomā kompensējama to vērtība, šķirot laulību.

Pieteikumā par prasības nodrošinājumu minēts, ka, Tatjanai Karginai kā akciju līdzīpašniecei nezinot, Valērijs Kargins ir atsavinājis "Parex apdrošināšanas kompānijas" akcijas un reorganizācijas dēļ 2007.gada 27.jūnijā šī kompānija pievienota "Baltic Polis", kas savukārt pilnībā pieder kompānijai "Gjensidige Forsikring".

Kargina pieteikumā AT arī norādījusi, ka masu medijos izskanējusi informācija, ka iespējama "Parex bankas" atsavināšana, tāpēc, pēc Karginas domām, ir šaubas par to, vai būs iespējams izpildīt spriedumu, ja viņai tiks atzītas tiesības uz bankas akcijām.

Kā iepriekš ziņots, par "Parex bankas" 42,89% akciju turpmāko likteni atkal būs jālemj tiesai, jo pirms gada tika pārsūdzēts spriedums, kas noteica - minētās akcijas pieder bankas līdzīpašniekam Valērijam Karginam.

Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska aģentūru BNS informēja, ka par pērnā gada 7.jūlija tiesas spriedumu, ar kuru tika šķirta Valērija Kargina un viņa sievas Tatjanas Karginas laulība, apelācijas sūdzības iesniedza abi nu jau bijušie dzīvesbiedri.

Rīgas apgabaltiesa iepriekš nolēma Kargina īpašumā atstāt uz viņa vārda noguldītos līdzekļus "Parex bankā", kā arī iepriekš laulātajiem piederošos nekustamos īpašumus 591 tūkstoša latu apjomā.

Tiesa arī lēma, ka Tatjana Kargina varēs paturēt iepriekš kopīpašumā esošos nekustamos īpašumus 4,536 miljonu latu vērtībā, kā arī uz viņas vārda "Parex bankā" noguldītos naudas līdzekļus.

Rīgas apgabaltiesa noraidīja Karginas iepriekš iesniegto pretprasību daļā par uzturlīdzekļu piedziņu iepriekšējā labklājības līmeņa saglabāšanai un nolēma izbeigt tiesvedību par šo strīdu.

Valērija un Tatjanas Karginu laulība noslēgta 1982.gada 15.jūlijā.

"Parex banka" ir trešā lielākā Latvijas banka pēc aktīvu apjoma. Tās lielākie īpašnieki ir bankas vadītāji Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses