Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Krājbankas klienti nesteidz nākt pakaļ vairāk nekā sešiem miljoniem latu

Kopš pērnā gada 29. novembra likvidējamās _Latvijas Krājbankas _111805 klientiem garantētā atlīdzība izmaksāta 326 698 miljonu latu apjomā; 70 cilvēki nākuši pakaļ vienam santīmam, noskaidrojis Db.lv.

Izmaksātie noguldījumi veido 98% no kopējās garantētās summas, par situāciju uz šā gada 19. jūliju teikts bankā Citadele, kurai uzticēts veikt atlīdzību izmaksu.

Salīdzinot ar šā gada janvāra vidu, izmakātās summas apjoms audzis par 21 miljonu latu. Tādējādi vairāki tūkstoši klientu nesteidzas nākt un saņemt atlikušos kopumā vairāk nekā sešus miljonus latu.

Bankas Citadele dati liecina, ka klientu skaits, kuriem Krājbankas kontā bija summas no viena santīma līdz pieciem latiem, ir 94 698 cilvēki un tiem kopumā paredzēts izmaksāt 149 290 latu. Uz 19. jūliju neizmaksāti vēl bija 113 900 latu 80 163 cilvēkiem, tajā skaitā viens santīms kontā bija 1 227 cilvēkiem, divi līdz desmit santīmi 8 749 cilvēkiem, līdz latam garantētā atlīdzība pienākas 32 478 cilvēkiem, bet līdz pieciem latiem - 37 709 cilvēkiem.

Sākoties izmaksām, lielākā daļa jeb ap 300 miljoniem latu garantētās naudas izmaksas klienti steidza saņemt pirmā mēneša laikā. Kopumā noguldītājiem ir tiesības pieteikties garantētās atlīdzības saņemšanai 60 gadu laikā no noguldījumu nepieejamības iestāšanās datuma, pat ja tie ir daži santīmi vai daži lati.

Pati Citadele, kas spēja operatīvi sākt garantētās naudas izmaksas, par ieguvumiem klusē. Kā konfidenciālu informāciju banka noteikusi to, cik daudz bijušie Krājbankas klienti izvēlējušies Citadeli.

Banka Citadele palīgos pērn ņēma vairākus Krājbankas darbiniekus. Savukārt uz šo brīdi Citadele darbā pieņēmusi desmit bijušos Krājbankas darbiniekus.

Latvijas valsts garantē noguldījumus līdz 100 000 eiro (70 280,40 latu). Valsts garantētā atlīdzība attiecas uz visiem līdzekļiem – gan uz depozītiem, gan norēķinu kontiem, algu kontiem, krājkontiem, ieskaitot peļņas procentus, kas Krājbankas klientiem aprēķināti līdz 22.novembrim.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses