Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Laikraksts: akciju cenas krituma dēļ "SAF Tehnikas" akcionāri kopš gada sākuma zaudējuši 29 miljonus latu

Latvijas telekomunikāciju aparatūras izstrādātājas un ražotājas "SAF Tehnika" akcijas cenas samazinājums kopš gada sākuma radījis kompānijas akcionāriem kopumā 29 miljonu latu zaudējumus, piektdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Šādu zaudējumu apjomu laikraksts aprēķinājis ņemot vērā, ka uzņēmuma akcijas cena Rīgas Fondu biržā šogad ir samazinājusies no 12 latiem gada sākumā līdz 2,17 latiem 15.novembrī.

Cenas negatīvā dinamika un sarežģījumi uzņēmumā radījuši situāciju, ka investori biržā izvairās no akciju iegādes un arī stratēģiskie investori vadībai neizsaka piedāvājumus pārpirkt uzņēmumu, raksta DB un piebilst, ka šie notikumi miljonāra statusu atņēmuši arī "SAF Tehnikas" valdes priekšsēdētājam un akcionāram Normundam Bergam, kura īpašumā bija 9,74% "SAF Tehnikas" akciju, bet to vērtība no 3,5 miljoniem latu gada sākumā nokritusi līdz 627 tūkstošiem latu pašreiz.

""SAF Tehnikas" pamatproblēma ir pēdējā pusotra gada strukturālās izmaiņas tirgū. Mums būtiskākais tirgus sektors - mobilie operatori lielā ātrumā konsolidējas. Nav noslēpums, ka lielie mobilie operatori uzpērk mazos un veido globālus tīklus, mums tas nozīmē to, ka lielais operators strādā ar lielo ražotāju,» skaidrojis Bergs, uzņēmuma akcijas cenas bēdīgo stāvokli saistot ar Latvijas ekonomikas nestabilitāti.

"Parex Asset Management" finanšu tirgus analītiķis Jānis Praņēvičs, lūgts prognozēt "SAF tehnikas" akciju cenas nākotni, DB sacījis, ka uzņēmuma vērtībai nevajadzētu nokrist zem aptuveni puses no tās pašu kapitāla, pateicoties samērā likvīdai aktīvu struktūrai, kas šobrīd varētu būt 1,4 lati. "Protams, ja uzņēmuma darbības rādītāji un nākotnes perspektīvas uzlabotos, akciju cenas dotos atpakaļ augšā,» teicis Praņēvičs.

"SAF Tehnika" un tās meitasuzņēmums Zviedrijā izstrādā, ražo un pārdod komunikāciju iekārtas, kuras lieto mobilo sakaru un citi telekomunikāciju uzņēmumi.

Rīgas Fondu biržā iesniegtais uzņēmuma revidētais finanšu pārskats liecina, ka "SAF Tehnika" pagājušajā finanšu gadā, kas sākās pērn 1.jūlijā un noslēdzās šogad 30.jūnijā, strādāja ar 13,362 miljonu latu konsolidēto neto apgrozījumu, kas ir pieaugums par 0,8%, bet koncerna peļņa samazinājās līdz 159,6 tūkstošiem latu. Savukārt pašas "SAF Tehnikas" neto apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sasniedza 13,412 miljonus latu, kas ir pieaugums par 3,1% salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu.

"SAF Tehnikas" akcijas kotē Rīgas Fondu biržas oficiālajā sarakstā. "SAF Tehnikas" pamatkapitāls ir 3 030 180 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses