Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laikraksts: iespējams, roku pie "Parex" darījuma pielicis arī Andris Šķēle

Saistībā ar Parex bankas (Parex) nonākšanu valsts kontrolē aizvien ir daudz neatbildētu jautājumu, bet kopumā par notikušo ir divas versijas. Pirmā iezīmē varbūtību, ka "roku" pie Parex stabilizēšanas, to atrisinot ar lēmumu par bankas kontrolpaketes pāriešanu Hipotēku bankas īpašumā, pielika ekspremjers Andris Šķēle, kurš kā teicams biznesa konsultants "saoda" iespēju nopelnīt.

Savukārt otra ir versija, ka lēmums par _Parex _pārņemšanu ir saistīts ar Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas nespēju adekvāti reaģēt brīdī, kad _Parex _situācija vēl ne tuvu nebija kritiska, sestdien vēsta laikraksts _Diena._ Vairākums darījumā iesaistīto personu, jautāti par A.Škēles lomu, atbildējuši, ka par to neko nezina. Turpretī kuluāru vidē tieši versija par to, ka viņš stāvējis pie šī darījuma kārtošanas, esot izplatītākā. Faktu gan ir maz, norāda laikraksts.

Arī pats A.Šķēle nav atbildējis uz Dienas jautājumiem par lomu Parex pārņemšanas darījumā, par saviem braucieniem uz Maskavu, to mērķiem un par to, vai kā pieredzējis biznesa konsultants ir līdzējis ar padomu šī darījuma kārtošanā.

Kā vēsta laikraksts, par A.Šķēles klātbūtni lēmumos par Parex vedina spriest fakts, ka, pēc Dienas rīcībā esošām ziņām, pagājušās sestdienas rītā finanšu ministra kabinetā tikās TP spice, klātesot arī A.Šķēlem. Turpat A.Šķēle viesojies arī pirmdienas rītā - dienā, kad tika sagatavots un parakstīts Parex pirkuma līgums.

A.Slakteris, jautāts, ko A.Šķēle pirmdien no rīta darīja viņa kabinetā, bijis nedaudz samulsis, bet ātri noskaldījis, ka "pirmdienās visi TP ministri pulcējas Finanšu ministrijā". Kā norāda laikraksts, A.Šķēle nav Ivara Godmaņa valdības ministrs.

Laikraksts pieļauj, ka A.Šķēles intereses Parex pārņemšanā varētu būt potenciālā peļņa, ko viņš kā konsultants varētu gūt no starpniecības. Tomēr Parex īpašnieks Valērijs Kargins Latvijā ir arī ietekmīgs politikas spēlētājs, tādēļ, iespējams, A.Šķēles interese varētu sakņoties arī politiskos darījumos. 

Baibas Rulles rakstu "Kroņa krišana: kā tas notika?" lasiet sestdien Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses