Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijā tuvākajos trīs gados veselības apdrošināšanas polišu cenas varētu sadārdzināties par 20-30% gadā

Latvijā tuvāko trīs gadu laikā veslības apdrošināšas polišu cenas varētu kāpt par 20-30% gadā, pirmdien žurnālā "Lietišķā Diena" publicētā intervijā saka bijušais apdrošināšanas sabiedrības "Balta" valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

"Medicīnas izmaksas no Rietumiem vēl atpaliek, līdz ar to tās vēl varētu turpināt augt, bet vairs ne tik strauji," viņš skaidrojis.

Lūgts komentēt veselības ministra ierosinājumu Latvijā ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, kas būtu jāmaksā darba devējam, Abāšins atzinis, ka apdrošinātājiem būs nepieciešams laiks, "lai to masu absorbētu. Domāju, ka lielākā daļa apdrošinātāju informācijas tehnoloģiju sistēmu tam nav gatavas. Tam vajadzīgs pusgads - gads."

Abāšins arī norādījis, ka Latvijā jau patlaban caur nodokļiem gan darba ņēmējs, gan devējs maksā par obligāto veselības apdrošināšanu. "Tas būtu nodokļa palielinājums. Vai tie simti miljonu latu, ko šāda jauna sistēma ienestu, būtu valstij milzīgs atspaids?! Man par to nav pārliecības," viņš sacījis.

Abāšins atzinis, ka obligātā veselības apdrošināšana būtu jauns bizness apdrošināšanas kompānijām un tās būtu ieinteresētas. "Drīzāk jāskatās, kā izmanto jau patlaban pieejamo naudu. Bija statistika, cik reizes vairāku gadu laikā palielinājies finansējums veselībai," viņš teicis.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Vinets Veldre norādījis uz nepieciešamību ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, kas no valsts 100% būtu garantēta bērniem, pensionāriem un maznodrošinātajiem, bet par strādājošajiem būtu jārūpējas darba devējiem.

Ministrs arī paudis cerību, ka ar šādas sistēmas ieviešanu, iespējams, izdotos izskaust "aplokšņu algas" mediķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses