Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijas Bankas peļņu vairojusi finanšu krīze

Latvijas Bankas (LB) augstā peļņa 2007.gadā, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugusi astoņas reizes un sasniegusi 51,46 milj. latu, ir skaidrojama ar pasaules finanšu tirgus satricinājumiem, kā rezultātā palielinājās ārvalstu parāda vērtspapīru ienesīgums, centrālās bankas pagājušā gada finansiālos rezultātus komentē LB preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Viņš _Dienai _skaidroja, ka pērn LB lielākie ienākumi — 90 milj. latu — ir procentu ienākumi no ieguldījumiem ārvalstu parāda vērtspapīros. "LB ārējās rezerves ir ieguldītas drošos, augsti likvīdos un ienesīgos finanšu instrumentos — galvenokārt parāda vērtspapīros," uzsver LB pārstāvis. Iepriekšējā gadā un it īpaši gada otrajā pusē, krītoties procentu likmēm ASV un eiro zonas finanšu tirgos, parāda vērtspapīru ienesīgums palielinājās. LB ienākumi šajā sadaļā salīdzinājumā ar 2006.gadu ir auguši par gandrīz 44 milj. latu, kas arī bija viens no LB peļņas kāpuma nozīmīgākajiem cēloņiem, skaidro LB. Ienākumu pieaugumu nodrošināja arī LB 2006.gada intervences ārvalstu valūtu tirgū, kuru rezultātā LB ārvalstu valūtas rezerves pieauga par vairāk nekā 1 mljrd. latu. Saskaņā ar likumu no 51,46 milj. latu lielās peļņas 15,349 milj. latu ieskaitīti valsts ieņēmumos, bet 36,025 milj. latu ieskaitīti LB rezerves kapitālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses