Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

LB joprojām inflāciju Latvijā šogad prognozē zem 7%

Latvijas Banka (LB) inflāciju Latvijā šogad joprojām gaida zem 7%, intervijā aģentūrai BNS un laikrakstam "Latvijas Vēstnesis" sacīja LB prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Inflācija tuvākajos mēnešos noteikti kritīsies. LB savu gada inflācijas prognozi nav pārskatījusi, un tā varētu būt zem 7%," teica Rimšēvičs un norādīja, ka "tās ir ar ļoti konkrētiem skaitļiem pamatotas prognozes, ko izstrādā LB makroekonomiskās analīzes daļas speciālisti".

Rimšēvičs pauda uzskatu, ka nākamgad inflācija Latvijā būs vēl zemāka. "Negribētu pašlaik nosaukt kādus konkrētus skaitļus, bet 2010.-2011.gadā inflācijai saskaņā ar plānu vajadzētu būt aptuveni 2%," viņš atzina.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā aizvien straujāk palielinās patēriņa cenas un inflācija šogad aprīlī sasniedza jau 8,9% salīdzinājumā ar 2006.gada aprīli. Lai bremzētu inflāciju, valdība martā apstiprināja inflācijas apkarošanas plānu, kas paredz izmaiņas kreditēšanas politikā, nekustamo īpašumu jomā, kā arī nodokļu politikā.

Inflācijas apkarošanas plānā sagatavotie likumu grozījumi spēkā lielākoties stāsies jūnijā, taču speciālisti prognozē, ka ietekmi uz inflāciju tie varētu sākt atstāt gada beigās, bet kopumā inflācijas samazināšana ir vairāku gadu jautājums.

Pagājušajā gadā gada vidējā inflācija Latvijā bija 6,5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses