Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

LGA paraksta simto garantiju inovācijai augsto tehnoloģiju jomā

SIA „Real sound Lab” kļuvis par simto uzņēmumu, kurš saņēmis Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) garantu aizdevuma saņemšanai komercbankā. LGA garants sekmēs SIA „Real sound Lab” uzņēmējdarbību augsto tehnoloģiju jomā, izstrādājot, attīstot un komercializējot tehnoloģiju audio inženierijas jomā. Aizdevumu SIA „Real Sound Lab” sniedz DNB Nord.

LGA valdes priekšsēdētaja Lita Kalniņa: „Konkrētā garantija zināmā mērā ir apliecinājums Latvijas inženieru inovatīvajām spējām un potenciālam. Kopumā inovācijas ir tā joma, kas konkrētās tautsaimniecības nozarēs ar dinamisku attīstību vislabāk veicina eksporta izaugsmi. Mūsu instrumenti ir vieni no reālākajiem tieši eksporta atbalstam – par to liecina arī konkrētās 100. garantijas piešķiršanas piemērs – atbalsts augsto tehnoloģiju nozarei- jaunam produktam, kas balstīts uz patiešām inovatīvu risinājumu ar perspektīvām nākotnē.”

Uzņēmums „Real Sound Lab” (www.realsoundlab.com) ir pētniecībā un attīstībā fokusēta komercsabiedrība, kas dibināta 2004. gadā. SIA „Real Sound Lab” valdes priekšsēdētājs Viesturs Sosārs: „Aizdevums ļaus mums pabeigt akustisko sistēmu tehnoloģiju, kas būtiski uzlabos skaļruņu, to sistēmu un nākotnē arī mikrofonu skanējumu. Latvijā ražotos akustiskās jaudas ekvalaizeru aparātus piedāvāsim pasaules tirgū kā produkciju gan arī licences iespēju citiem skaņu elektronikas ierīču ražotājiem.”

Trīspusējo garantijas līgumu parakstīja LGA valdes priekšsēdētāja L. Kalniņa, DNB Nord Bankas prezidents A. Ozoliņš un SIA „Real Sound Lab” valdes priekšsēdētājs V.Sosārs. Pasākumā piedalījās un Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta piemiņas plāksni pasniedza Ekonomikas Ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.   

Par LGA:
SIA „Latvijas Garantiju aģentūra” kopš 2003.gada, kā LR Ekonomikas ministrijas pārraudzības institūcija, īsteno tos tautsaimniecības politikā definētos uzdevumus Mazo un vidējo komercsabiedrību (MVK) atbalsta sektorā, kuri palīdz uzņēmējiem piesaistīt jaunas investīcijas savas darbības paplašināšanai. LGA nodrošina mehānismu, kā MVK var saņemt reālu finansu atbalstu vai nodrošinājumu inovatīvu biznesa ideju realizācijai un garantiju nodrošinājumu kredīta vai līzinga gadījumos Latvijas komercbankās. Tādejādi pildot LGA misiju - veidot drošu tiltu uzņēmējiem ceļā līdz kapitāla pietiekamībai un garantētiem kredītresursiem komercbankās.
LGA pamatuzdevumos ietilpst arī riska kapitāla nozare, darbojoties kā fondu fondam, piedaloties ar savu finansējumu jaunu riska kapitāla fondu izveidē un darbībā.
LGA sadarbības partneri ir komercbankas un citas finanšu institūcijas, kas veic Mazo un vidējo uzņēmumu biznesa projektu finansēšanu, kā arī privātie riska kapitāla fondi un individuālie investori.  


Papildu informācijai:
Valdis Grudulis
Latvijas Garantiju aģentūra
Tālrunis: 7359379

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses