Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

LGA uzņem Eiropas Savstarpējo Garantiju asociācijā

Latvijas Garantiju aģentūra saņēmusi oficiālu apstiprinājumu no Eiropas Savstarpējo Garantiju asociācijas (ESGA) par uzņemšanu biedru statusā. Iestāšanās ir apstiprinājusi LGA 4 gadu pastāvēšanas laikā īstenotās darbības nozīmīgumu, izpildot labas prakses kodeksu un realizējot drošu, likumīgu pārvaldi.

„Pievienošanās asociācijai mums, kā valsts atbalsta sniedzēja institūcijai, dod papildus iespējas dalīties savstarpējā pieredzē un risināt problēmas, kas vēl vairāk uzlabotu mūsu MVK saimniecisko darbību. Protams, būtiska ir informācijas apmaiņa ar citām dalībasociācijām, lai iegūtu jaunāko informāciju garantiju nozarē. Priecājos, ka man būs tas gods pārstāvēt Latvijas intereses asociācijas ietvaros,” uzsver LGA valdes priekšsēdētāja Lita Kalniņa.

Šā gada 14. līdz 15.jūnijam Grieķijā (Atēnās) notiks Eiropas Savstarpējo Garantiju asociācijas gadskārtējā Ģenerālā Asambleja, kurā oficiāli tiks paziņots par LGA pievienošanos ESGA.

ESGA kā starptautiska bezpeļņas asociācija dibināta 1992.gadā. Tās mērķis ir uzlabot aizdevuma garantijas darbību, kas paredzēti Mazo un vidējo komersantu darbības uzlabošanai, lai iegūtu savstarpēju labumu apmainoties pieredzē un, lai to sasniegtu nepieciešama garantiju atzīšana par finanšu instrumentu gan Eiropas, gan starptautiskā līmenī, pamatojoties uz likumu, reglamentu, budžeta un finanšu stabilitāti lēmumiem. ESGA darbojas, kā atvērta demokrātiska organizācija, neatkarīga no politiskām un finansu grupām.

ESGA organizē savstarpēji nozīmīgas starptautiskas konferences, seminārus, kurās tiek runāts par garantiju aģentūru saistībām, to uzdevumiem, par aizdevuma garantiju shēmām, to instrumentu attīstību lauku reģionos, saistību pildīšanu, kā arī asociācijas locekļi tiek iepazīstināti ar jaunākajiem datiem.
Šobrīd ESGA pārstāv 32 asociācijas/ federācijas, kas darbojas kā garantiju apvienību tīkli 17 Eiropas Ekonomikas Zonas (EEZ) valstīs: Beļģijā, Spānijā, Portugālē, Maķedonijā, Turcijā, Igaunijā, Francijā, Itālijā, Slovēnijā, Vācijā, Čehijas Republikā, Austrijā, Lietuvā, Slovākijā, Rumānijā, Grieķijā un Zviedrijā. ESGA darbojas kā Eiropas Komitejas partneris.

Asociācijas statūtos noteiktie ESGA pamatuzdevumi ir:
- Visu locekļu interešu prezentēšana;
- Savstarpējo garantiju konsolidēšana un attīstīšana kā speciālu instrumentu MVK darbības uzlabošanai;
- Garantiju apvienību likumu saskaņošana un finansiālos darbības apstākļu uzlabošana;
- Informācijas apmaiņas veicināšana starp tās locekļiem;
- Ideju, priekšlikumu ierosināšana ar pusēm, kas iesaistītas ekonomikas politikā, iekļaujot Eiropas Savienību.

Par LGA:
SIA „Latvijas Garantiju aģentūra” kopš 2003.gada, kā LR Ekonomikas ministrijas pārraudzības institūcija, īsteno tos tautsaimniecības politikā definētos uzdevumus Mazo un vidējo komercsabiedrību (MVK) atbalsta sektorā, kuri palīdz uzņēmējiem piesaistīt jaunas investīcijas savas darbības paplašināšanai. LGA nodrošina mehānismu, kā MVK var saņemt reālu finansu atbalstu vai nodrošinājumu inovatīvu biznesa ideju realizācijai un garantiju nodrošinājumu kredīta vai līzinga gadījumos Latvijas komercbankās. Tādejādi pildot LGA misiju - veidot drošu tiltu uzņēmējiem ceļā līdz kapitāla pietiekamībai un garantētiem kredītresursiem komercbankās.

Papildus informācija:
Zanda Krastiņa
tel.: + 371 7873075
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses