Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lielākie nodokļu maksātāji pērn - Statoil, Neste un Latvijas Gāze

Lielākie nodokļu maksātāji pērn bijuši SIA Latvija Statoil, SIA Neste Latvija un AS Latvijas Gāze, aģentūra LETA uzzināja VID.

Ceturtajā vietā starp lielākajiem nodokļu maksātājiem ir AS Latvenergo, piektajā - SIA Mažeiķu nafta Tirdzniecības nams, sestajā - SIA Philip Moriss Latvia, septītajā - SIA Maxima Latvija, astotajā - SIA LUKoil Baltija R, devītais lielākais nodokļu maksātājs pērn bijis VAS Latvijas Dzelzceļš, bet desmitais - AS Latvijas Balzams.

2010.gadā desmit lielākie nodokļu maksātāji kopumā nodokļos samaksājuši 629 miljonus latu, kas ir 17,3% no pērn kopumā VID administrētajiem kopbudžeta ieņēmumiem.

Piektdien pasākumā Top uzņēmums 2011 Finanšu ministrija un VID godina 2010.gada lielākos nodokļu maksātājus. Pasākuma laikā finanšu ministrs Andris Vilks (V) un VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova visiem desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem pasniedza VID Atzinības rakstus un piemiņas veltes, bet pirmajiem trim lielākajiem 2010.gada nodokļu maksātājiem - īpaši šim pasākumam darinātas balvas.

Vilks uzskata, ka apzinīga nodokļu maksāšana parāda, ka uzņēmums ar godprātību izturas pret savu valsti, ir sociāli atbildīgs un ilgtspējīgs, jo veido savu uzņēmējdarbību uz drošiem pamatiem. Tas arī apliecina, ka uzņēmumam nav mazsvarīgi godīgas tirgus konkurences principi.

Savukārt Jezdakova norāda, ka viņai ir patiess prieks par tiem uzņēmumiem, kuri, neraugoties uz dažādiem ekonomiskās krīzes radītiem cēloņiem un sekām, pateicoties savai neatlaidībai, profesionalitātei un uzņēmībai, 2010.gadā ir sasnieguši labus un izcilus rezultātus savā biznesā un sekmējuši valsts ekonomikas un tautsaimniecības attīstību.

VID vadītāja arī iestādes vārdā saka lielu paldies ikvienam godprātīgam nodokļu maksātājam un pateicas 2010.gada desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem par viņu būtisko ieguldījumu valsts kopbudžetā un līdzdalību Latvijas ekonomikas attīstībā.

Lielākie nodokļu maksātāji tiek godināti jau četrpadsmito gadu, taču kopš 2009.gada ievērojamā VID budžeta samazinājuma dēļ pats Ieņēmumu dienests vairs neturpināja rīkot par tradīciju kļuvušo pasākumu - lielāko nodokļu maksātāju godināšanu, kurā VID vadība izteica uzņēmējiem savu atzinību par viņu ieguldījumu valsts budžeta veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses