Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lipmans un Zaharjins tiesāsies par 11,78% Liepājas metalurga akciju īpašumtiesībām

Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 21.maijā, skatīs Kirova Lipmana prasību pret Sergeju Zaharjinu par 11,78% metalurģijas uzņēmuma AS Liepājas metalurgs akciju īpašumtiesībām.

Kā Lipmans iepriekš sacīja portālam Naudaslietas.lv un laikraksta Vesti Segodna pielikumam Delovije Vesti, Zaharjinam jāatdod divi miljoni jeb 11,78% Liepājas metalurga akciju, kas savulaik nodoti kontroles nodrošināšanai pār uzņēmumu un tā attīstības projektu īstenošanai.

"Krāsnis ir palaistas, tagad man ir tiesības saņemt atpakaļ savas akcijas," sacīja Lipmans, kategoriski noraidot iespēju, ka Zaharjins norunu varētu neizpildīt. "Ko nozīmē - atdos vai neatdos? Tad ar tiesas palīdzību atdos! Kur viņš liksies?"

Zaharjins intervijā laikrakstam Dienas Bizness norāda, ka viņam šī tiesvedība ir pārsteigums, tomēr vienlaikus to atbalsta. "Varbūt pat labi, ka tiesa izšķir šo lietu un pieņem juridiski pamatotu lēmumu," sacīja Zaharjins, norādot, ka patlaban akciju cena ir daudz augstāka nekā 2003.gadā.

Kā laikrakstam skaidro Zaharjins, Lipmans ap 2000.gadu izvēlējies attīstīt farmācijas biznesu, un viņš kļuva par Liepājas metalurga pasīvo akcionāru, aizejot malā no aktīvās koncerna darbības. "Vienojāmies arī par akciju paketes sadali, un mūsu ceļi šķīrās," sacīja Zaharjins.

Akciju īpašuma tiesību lietu Rīgas apgabaltiesa plāno skatīt 21.maijā plkst.11, liecina tiesas sēžu kalendārs portālā tiesas.lv.

Jau ziņots, ka maija sākumā Liepājas metalurga akcionāri nolēma pagājušā gada 2,47 miljonu latu peļņu novirzīt ilgtermiņa kredīta segšanai, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans bija ierosinājis akcionāru sapulcei Liepājas metalurga saimnieciskās darbības pārskata gada peļņu novirzīt izmaksai akcionāriem, taču akcionāru sapulce nolēma atbalstīt valdes priekšlikumu peļņu novirzīt ilgtermiņa kredīta segšanai.

Lipmans biznesa portālam Nozare.lv pauda pārliecību, ka uzņēmumu izzog, jo daudzus gadus Liepājas metalurgs strādājis ar peļņu, bet dividendes nav maksātas. Viņš arī neesot pārliecināts, vai uzņēmumam tiešām bijušas nepieciešamas valsts garantijas un kredīti modernizācijai.

Liepājas metalurga padomē darbojas Sergejs Zaharjins, Aleksejs Zaharjins, Lipmans, Māris Pomerancis, Andris Deniņš un Guntis Vilnītis. Jau ziņots, ka Liepājas metalurga konsolidētā neauditētā peļņa 2011.gadā bija 2,3 miljoni latu, liecina biržā NASDAQ OMX Riga publicētais neauditētais 2011.gada pārskats. 2010.gadā kompānija bija strādājusi ar septiņu miljonu latu zaudējumiem.

Liepājas metalurga konsolidētais neto apgrozījums pērn sasniedza 221,6 miljonus latu, kas ir par 17,4 miljoniem latu jeb 8,5% vairāk nekā 2010.gadā, kad neto apgrozījums bija 204,2 miljoni latu.

Kā teikts vadības ziņojumā, neto apgrozījuma un peļņas pieaugums skaidrojams ar velmējumu produkcijas cenu līmeņa paaugstināšanos salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Liepājas metalurga apmaksātais pamatkapitāls ir 16 981 033 lati. Uzņēmuma lielākie akcionāri pirmā pusgada beigās bija Sergejs Zaharjins ar 49% akciju, Iļja Segals ar 21,03% akciju, kā arī Lipmans, kuram piederēja 20,14% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses