Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Līzinga kompāniju aizdevumi automašīnām pieaug par 27,2%

Šogad marta beigās Latvijas līzinga kompānijas privātpersonām vieglo automašīnu iegādei bija aizdevušas 396,306 miljonus latu, kas ir par 27,2% jeb 84,733 miljoniem latu vairāk nekā pagājušā gada beigās, liecina septiņu Latvijas Līzinga devēju asociācijas biedru apkopotie dati.

Tostarp visvairāk aizdevumos privātpersonām vieglo automašīnu iegādei 2008.gada marta beigās bija piešķīris "Hansa Līzings" - 173,497 miljonus latu, kas ir par 3,7% vairāk nekā pagājušā gada beigās.

Seko "SEB līzings", kura privātpersonu vieglo automašīnu līzinga portfelis marta beigās bija 45,792 miljoni latu, kas ir samazinājums par 1,5%, un "DnB NORD līzings", kas privātpersonām vieglo automašīnu iegādei marta beigās bija piešķīris 38,636 miljonus latu, kas ir pieaugums par 8% salīdzinājumā ar 2007.gada beigām.

Savukārt juridiskajām personām vieglo automašīnu iegādei līzinga kompānijas marta beigās bija aizdevušas 536,012 miljonus latu, kas ir par 10,1% jeb 49,367 miljoniem latu vairāk nekā pagājušā gada beigās.

Kopumā informācija apkopota par septiņu līzinga kompāniju - "Hansa Līzings", "SEB līzings", "Hipolīzings", "UniCredit Leasing", "Nordea Finance Latvia", "DnB NORD līzings" un "Parex līzings un faktorings" - izsniegtajiem aizdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses