Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

LTAB Garantijas fonda līdzekļus pārvaldīs “SEB Wealth Management”

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) administrētā Garantijas fonda līdzekļus, no kuriem tiek maksātas atlīdzības par ceļu satiksmes negadījumiem, kad cietušais nevar saņemt atlīdzību no apdrošinātāja, turpmāk ieguldīs un pārvaldīs “SEB Wealth Management”, savukārt “SEB banka” būs šī fonda turētājbanka.

To paredz 24.aprīlī “SEB Wealth Management” un LTAB parakstītais sadarbības līgums.LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics skaidro, ka saistībā ar augsto inflāciju valstī, kā rezultātā strauji mazinās naudas vērtība, ieguldīšana ar dažādu finanšu instrumentu starpniecību ļautu nezaudēt Garantijas fondā uzkrāto līdzekļu vērtību. Patlaban fonda aktīvu apjoms ir vairāk nekā 19 miljoni latu. Līdz šim Garantijas fonda līdzekļu pārvaldīšanu veica LTAB, bet pērn tika pieņemtas izmaiņas OCTA likumā, kas paredz, ka Garantijas fonda līdzekļus drīkstēs investēt.Pēc J.Stengrvica vārdiem, izvēloties ieguldījumu veicēju, LTAB vērtējusi tā reputāciju, līdzšinējo pieredzi un sasniegumus līdzīgos projektos, kā arī uzticamību.Iemaksas fondā veic apdrošinātāji. Savukārt izmaksas no šī fonda tiek veiktas par tiem ceļu satiksmes negadījumiem, kad cietušais nevar saņemt atlīdzību no apdrošinātāja, jo zaudējumus radījis transportlīdzekļa īpašnieks, kurš savu civiltiesisko atbildību nav apdrošinājis, zaudējumus radījis nenoskaidrots transportlīdzeklis vai vainīgā transportlīdzekļa īpašnieka apdrošinātājs atzīts par maksātnespējīgu.Atlīdzības no Garantijas fonda saņem ne tikai par negadījumiem, kas notikuši Latvijā, bet arī Eiropas Ekonomikas zonas valstīs un Šveicē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses