Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Melngailis: ir pamats būt cerīgiem par "Parex"

Situācija Parex bankā pēdējās nedēļas laikā, kopš valsts pārņēma 85% bankas akciju, stabilizējoties. "Mums ir pamats būt cerīgiem. Tas, cik ātrā laikā situācija bankā stabilizēsies, atkarīgs no vairākiem apstākļiem," pirmdien savā pirmajā preses konferencē pēc kļūšanas par bankas prezidentu teica Nils Melngailis.Viņš uzsvēra, ka aizvadītajā nedēļa naudas izņemšana no bankas ir samazinājusies, kopumā izņemti depozīti aptuveni 50 miljonu latu apmērā. N.Melngailis atturējās precizēt, kādi klienti – rezidenti vai nerezidenti – naudu ir izņēmuši.

Viņš preses konferencē pauda cerību, ka situāciju izdosies vēl vairāk stabilizēt. N.Melngailis arī pieļāva, ka Parex bankas finanšu stabilizēšanai papildus vajadzēs mazāk nekā 200 miljonus latu, ko nosaucis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja vietnieks Jānis Brazovskis.

Jautāts, vai Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) varētu būt Parex bankas finanšu investors, N.Melngailis atbildēja apstiprinoši, taču piebilda, ka sarunas par to vēl nav notikušas. Skaidrība par ERAB interesi varētu būt tuvākajā laikā. ERAB parasti iesaistās kā finanšu investors, kas nodrošina finanšu palīdzību konkrētai kompānijai, pretī saņemot tās akcijas.

N.Melngailis pauda cerību, ka Parex bankai jau tuvākajā laikā izdosies atjaunot klientu uzticību. Situācijas stabilizēšanu un darbu ar klientiem, lai atgūtu uzticību, jaunais bankas vadītājs minēja kā divus no saviem galvenajiem uzdevumiem, tāpat viņš atzina, ka vienlīdz svarīgas ir valdības sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par aizdevumu valdībai. Jautāts, ko Parex bankai vajag no SVF, viņš paskaidroja, ka tiešā veidā SVF neatbalstīs banku, bet SVF dos līdzekļus naudu valdībai, kas, ja būs nepieciešams, varēs nodrošināt atbalstu Parex bankai.

Konkrētāku redzējumu par bankas nākotni N.Melgailis, kas bankā strādājot tikai divas dienas, solīja sniegt, kad pamatīgāk iepazīsies ar situāciju.

Jaunais Parex bankas vadītājs klāstīja, ka kļūt par bankas prezidentu viņam pagājušajā trešdienā piedāvājuši banku sektorā strādājoši cilvēki. Ceturtdien viņu šim amatam uzrunājuši Finanšu ministrijas pārstāvji, tad arī sākušās sarunas par to, kas būtu jādara un vai viņš būtu piemērots šim amatam. Pats N.Melngailis uzskata, ka, ņemot vērā savu līdzšinējo pieredzi, gan vadot Lattelecom, gan strādājot auditorfirmā, bankas vadīšanai viņš ir piemērots. Viņš norādīja uz savu pieredzi investoru piesastīšanā, kas ir svarīgi, lai ne tikai stabilizētu situāciju Parex bankā, bet varētu atveseļot banku sistēmu kopumā.

N.Melngailis atzina, ka pirms apstiprināšanas amatā piektdien ticies ar iepriekšējo bankas prezidentu un līdzīpašnieku Valēriju Karginu, lai iegūtu informāciju. "Man bija svarīgs Kargina viedoklis par banku," teica jaunais Parex bankas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Intervija ar J.Brazovski: Valstij Parex bankā jāiegulda vēl vismaz 200 – 300 miljoni

Paraksta līgumu par "Parex" pārņemšanu; vadītājs būs Melngailis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses